Friday, June 19, 2009

Pantang aku ni

Waktu sekarang ni madam fara sibuk berpantang... Jadi kadang2 saya la masak... Untuk menarik minat budak2 ni makan, kita kenalah bagi makanan yang dimasak nama hebat-hebat... Cakap saja abah masak gulai power atau ayam goreng hebat atau berger gembira...

Berger gembira... Macam muka baby gembira... Membuat orang kenyang dan sihat...

Bila kita dah umumkan nama masakan hebat yang hendak dimasak, maka budak2 akan tertunggu-tunggu dan ternanti-nanti untuk makan... Menyemaklah mereka didapur...

Sepinggan berger gembira ada 2 berger sebagai mata , 1 lempeng kentang sebagai hidung dan secolek sos tomato sebagai mulut senyum...

Baby gembira... Macaaaammm muka berger gembira... Membuat orang gembira...

Lepas penat masak masakan2 hebat, badan terasa lenguh... Terus kita faham kesusahan suri rumah ni... Kesian mereka penat bekerja jaga rumah... Oleh itu gembirakanlah mereka dengan membantu mereka dengan memasak berger gembira...

SLAMAT BERGEMBIRA :)

8 comments:

anita kema said...

izhal...
lain kali buat la pulak glai masak lemak gumbira, sup ayam gumbira, masak kicap hati suka... hehehehe
p/s: congrats for your new joy.

Kaklong Syikin said...

salam bro..

saya tgh sambung belajar ni, buat ph.d..tu yang sampai ke singapura..cari lit. review sikit.

ada berita baru kat blog saya gak :)

maklang said...

bila nak masak nasi ayam riang ria....

kalau masak , maklang nak sikit eh...

~ yus ~ said...

oooo dah 4 hero rupanya saudara izhal kita...tahniah!!

JIE said...

Salam Izhal,

Congrats on ur new baby! Wah abah mithali, I like the burger gumbira la!

Ija said...

iza pun masak burger smlm. tapi buat sendiri pakai minced chicken sbb iza jemput babysitter kucing datang makan and he's indian. so dia takley makan beef. sedap woo
tapi burger iza nama dia burger chicken iza style.. sedap woo.. taruk onion, mash sket ngan bread crumbs, then bak kata orang utara, ayak tangan skali.. hahaha!

Izhal said...

anita kema,
TQ

syikin,
tahniah

maklang,
boleh :)

yus,
TK

jie,
TKaseh

ija,
iyeke? sama macam burger aku le tapi lembu...

SLAMAT MAJU JAYA!!!

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛