Saturday, August 25, 2007

Kelahiran dan Pangkat

Assalamualikum wbt,


Ketibaan duli-duli yang maha mulia heheh...


bosan menunggu...


bosan juga menunggu... (pak ngah dan mak ngah)

Saya dapat 'call' 10am. Terus pecut balik rumah ambil keluarga semua dan pecut pi Hospital Serdang.



22.8.2007 Emir bin Izhal telah selamat lahir di Hostpital Serdang jam 12.54pm. Alhamdulillah semuanya lancar...



Beratnya 2.99kg.


putih macam bapaknya...

Bapanya ter'miss' sekali lagi detik2 kelahiran oleh kerana nak hantar lagi dua anak pulang ke rumah nenek di bangi...


hensem macam bapaknya...


comel macam bapaknya... iyelah, blog bapak, puji bapak laaa...

Sekarang lagi dua kanak2 di rumah naik pangkat. Abang Faiq (dulu dikenali sebagai abang go-go) jadi abang long. Adik Izz Farish (dulu dikenali sebagai adik tung-tung) jadi Abang Ngah...


genki desu-neeeee...

Jutaan terima kasih ditujukan kepada staff hospital serdang yang hebat, cekap lagi baik dan professional. Setaraf dengan hospital hamamatsu depa ni... Highly recommended by me!


dalam wad hospital serdang...


Embah Oyot dan Cicit...

Dua tiga kucing berlari,
Mana nak sama si kucing belang,
Dua tiga aku boleh pi cari,
Tapi tak sama macam korang tiga orang...

-saya cuti sampai merdeka heheh-

29 comments:

Yazit said...

Anak-anak main api bersama
Datang Ayah rotan diberikan
Gembira Tuan seri purnama
Salam tahniah hamba ucapkan

Datanglah ke ADAM Seafood ye...

Kak Lady said...

Tahniah Izhal...amboi...comelnya baby...macam mak dia...maner ade rupa bapak dia ni...pepandai aje...hehehehe....

zabs said...

Salam Kenal Izhal,
Saya sampai dari blog nbk. Tahniah for the new arrival.
Konichiwa. Ogenki desuka? Betul tak tu?

juwaidah said...

Congrats Iz!!!Comel sungguh! Wa... three heroes? Mmg gamatlah rumah ko... :) Salam to Fara..

Sastri said...

comelnya baby... congrats to u and the missus... :D

semuanya ikut mcm bapaknya ek... takde ke ikut macam maknya... :p

NBB said...

congratulation. anak lelaki selalunya ikut muka mak le (orang tua tua kata "sejuk")..bukan bapaknya..

Ija said...

abang iz nak make himself feel better.. dia tengok anak dia hensem, so dia pun pk dia lah kot yang bagi baka tuh :P

maklang said...

comei macam abah dia, tapi hensem macam mak dia, tak gitu???


Tahniah....

agus said...

Congrats izhal! Pejam celik dah berlima.

Ella said...

tahniah izhal!!!!! moga terus ceria n selamat bercuti n menjaga baby n ibunya :)

Izhal said...

yazit,
TQ.
budak2 bogel di titi,
titi nampak dari kedai pak mahmood,
bila Emir dah besar nanti,
Kita bawa ke Adam Seafood...

kak lady,
thank you... adaaaa... ada lima jari macam bapak dia heheh...

zabs,
salam perkenalan. terima kasih.

juwaidah,
tq. gamat woooo jadi tokey gamat le aku lepas ni...

sastri,
terima kasih... adaaa, putih macam maknye...

nbb,
terima kasih... iye ke, alaaa apa laaa orang tua-tua tu tau... hahahaha...

ija,
nope, its my blog, so i write what i want...

maklang,
terima kasih. sebnarnya 90% ikut mak dia...

agus,
thank you. iye lah... macam tak percaya je kannn...

ella,
thank you. cuti dah nak habih dah niiii...

Zakiah said...

wah dah tambah lagi satu nih!!!! Congratulations yer!!! Wow 3 hero ngkau. Hosp serdang tu dah bukak yer. Dulu aku study kat situ tengah dok buat lagik. Anyway, selamat ebrpantang buat pn farah!

zino said...

tahniah tahniah... bertambah rakyat malaysia hehe

JIE said...

Salam Izhal,

Tahniah! Bertambah cerialah rumah dengan kehadiran hero sorang lagi ek hehehe :-)

blackpurple @ jowopinter said...

Tahniah! Tahniah! Tahniah!

Comel!

Kira dah naik pangkat ke Sarjanlah ni ekk... :D

Cookie Suria Muhammad said...

cute baby.. =]

wanie_agk said...

lagi hensem drpd bapaknya..

psych said...

Oit. terkejut aku ada update. tup-tup 17 comments.

Kasi sini nombor phone ko. apa ni- rumah dekat gila tapi nak jumpa payah. Apa kat kita gi makan kat Hj. Tapah bawak si Jacob sekali. heh heh heh. congrats on your third. You may assume he'd be as wacky as his dad as will his elder brothers. Pening la kepala engko. hee hee hee.

bard hamamatsu said...

aikkkk bukan 4 orang dah ke??? ehehehhe

pB said...

Hero lagi ...

??

Heroin lepas ni kot..

ilsa said...

Tahniah ye..

KAMATO said...

Tahniah, tambah lagi umat Nabi Muhamad

NBK466 said...

Alhamdulillah...TAHNIAH...dan Selamat Berpuasa (utk puasa bulan Ramadhan & puasa 'satu lagi' tuh..he.he..he..)

thewailer said...

woohoooo! congrats! ramadan mubarak to you and your family :)

anggerik merah said...

Tahniah...betambah ummat Muhammad kat dunia ni.

Yes...comei macam bapak dia lah..cute macam mak dia jugak

Salam ramadhan

Tenno Miyake said...

ya allah ada update rupanya.

tahniah bro,.. congralations.. hehehe..

Kent said...

Tahniah...bapak ensem

Ajzie said...

Tahniah...
Dah ada 3 heros..yea...

Izhal said...

ajzie, kent, tenno miyake, anggerik merah, thewailer, nbk466, kamato, ilsa, wani, blackpurple, jie, zino dan zakiah-TERIMA KASIH!!!

pb-doa-doakanlah nooo :)

bard hamamatsu,
3 je la ni...

psych,
jangan trkejut... aiseh lama dah tak buka blog ni... mayb ur in penang dah...

wanie_agk,
iye ke... cuba tengok sekali lagi betul2...

THANKS FOR READING HAMAMATSU-NOW!!!