Friday, October 24, 2008

Orang Tua-Tua dan Orang Muda-Muda

Rupa-rupanya di hari raya baru kita boleh nampak yang wujudnya kaum tua dan kaum muda dalam keluarga kita secara "extreme"...


dari kiri: angah, ayong, ana dan adik

Dalam mana-mana keluarga kalau dikira purata umur muda dan tua boleh jadi umur pertengahan umur... Umur kita yang menulis ni le...


wan rembau

Golongan pertengahan umur inilah yang paling rugi waktu raya... Rugi dari satu sudut tapi untung besar dari sudut lain...


tok chak...

Rugi sikit je pun sebab duit seringgit-seringgit melayang ke orang-orang muda...


embah miah...

Rugi besar sikit le bila yang ungu melayang kepada orang tua-tua...


orang-orang tua: tok wan dan tok umi

Tapi untung besar bila tengok orang tua dan muda seronok beraya...

-Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin-

7 comments:

JIE said...

Salam Izhal,

Lama menyepi, sekarang baru kembali... welkam bek!

Raya tahun ni saya rugi. Lepas dapat duit raya, anak-anak buah saya balik kampung papa mereka. Mak sakit lutut, tak mahu pegi berjalan2. Sudahnya raya kali ni, kami 'close house' *bosan!*

ajzie said...

Selamat hari raya..

juwaidah said...

Oooo.. sudah start balik ke blog ni? Dah beso anak2 ko ye...

Alfian_Troxion said...

Alhamdulillaah... anak menakan saya tak ramai. Yang ada pon anak Abang saya yakni penulis blog ni :D So duit yg ang-pow yg terbang pon masih buleh diterima rate nye :D kui kui :P

Tapi takpe. Seronot tengok anak2 dapat beraya dengan sepupu2 masing2 :)

KAMATO said...

Lama senyap, sibuk ke...

Lan Rambai said...

sudah stat balik blog ni rupanya.. tapi macam semput je haha

linda said...

I recently came accross your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I dont know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.


Joyce

http://www.videophonesguide.com