Tuesday, June 04, 2013

Panggilan Hamamatsu 2013

Ada lagi ke orang baca blog ni?

Terasa macam ada panggilan nak menulis semula kisah2 di Hamamatsu kali ke-2 ni. Insya-Allah 13.6.2013 kita masuk menulis balik dari Hamamatsu...


Ini Read, dia ni anak terbaru kami dan menjadi anak termanja. Besday dia 6.9.2011. Dia nak pi Hamamatsu ni  pon sedar tak sedar je... Almaklumlah, masih buang air dalam seluar punya orang... Hihui... Tapi kami bawak je la... Anak kesayangan ni...


 

Kali ni si Angah nak balik tengok tempat lahir dia. Dia kan Hamamatsu-jin... Tapi jenis yang dah sunat...


Kali ni Ayong nak melayan Hamamatsu sebagai budak yang dah bersunat. Dia nak pi masuk skolah sana sat...


Kali ni Ilm' boy nak pi bercakap2 pelat nihong-go kat Hamamatsu. Dia pun dah sunat...



Kali ni Ayang nak pi main layang-layang kat Hamamatsu yang besar macam sliding door 3 daun tu... Dia pun dah sunat...


Puan Fara yang malu-malu kucing ni pun nak ke Hamamatsu jaga 5 pahlawan bangi. Juga memborong 3 set Noritake untuk digunakan buat kenangan... Eh  puan Fara, angan2 dah nak menjadi kenyataan ke darling? Ayoyo sayang darling ni... muah... Noritake 3 set ke darling? Gelak2 pulak darling ni... oh 5 set... Set besar? set kecik? Nak buat kenduri ke pinggan banyak2 ni darling? Noritake ye ling? Insya-Allah...



Saya pula, nak bawak budaya VAPE ke Hamamatsu... Dah cantik dan mudah blogspot ni la ni ne...




Oyasuminasai :)

8 comments:

maklang said...

assalam...

wah nak balik sana dah...nak ikottt...anak2 maklang sangat suka Jepun!

Lan Rambai said...

Bila nak balik jepun baru ingat blog ye Tuan.. hehehe

zino said...

lama nya tak nampak memblog hehe

Temuk said...

Babah told me about yr blog which I used to visit years ago. Love what I see in it. Hope to see and read riveting accounts of life in hamamatsu now..love ...mak.

Temuk said...

Mak guna babah's email adress because mine was not acceptable. Ni nak try sekali lagi.

aNIe said...

Assalamualaikum... lamanya tak dgr berita... alhamdulillah sihat....

red.rebel.overfloater.co said...

Abg Speyday, apa khabar? Still speycasting? Lama x dgr cerita. Anything roger2, bang. (Zango)

ih said...

mak lang, zino, lan rambai, temuk, anie dan zango...

Rakan-rakan seblog, iye lama tak memblog sebab naka blog Hamamatsu-now... heheh...