Friday, December 23, 2005

Big Fuji, USB (Universal Stupid Bus)

Crappy USB, nak upload gambar masuk blog pon susah. Tapi lepas consult dengan beberapa pakar dari internet (2 kat Bangi and satu kat London), here are some pictures that I promised...



This is Big Fuji. Its logo is 'Kepala Lembu Comel'.




Ayam Halal dari Brazil. Fruits section. Vegetable section.



Octopus, ikan mentah dan sushi...

So, this is where we buy our groceries. Ada syok ka ini tempat??? Kalo shopping sini dapat save dalam 30% dari tempat biasa... Kedai ni masuk ikut satu pintu then keluar ikut satu lagi pintu. Semua orang jalan dalam lorong kecik2. Jalan corner2 macam ular. Kalau ada mak cik jepun lembab kat depan, human traffic jam le... Lepas tu ada jugak mak cik tak guna, suka langgar2 orang pakai troli. Usually old ladies la yang samseng kat big fuji ni...




Alhamdulillah, the fridge is filled again. I feel that shopping in Malaysia is better compared to here. More comfortable. Kita punya negara memang syok, especially kalau peragut, penyamun dan perogol semua takde... Now I can just sit back and layan sejuk winter sambil tengok TV...




1 comment:

pyan said...

lama tak nampak muka si Faiq ni
rambut panjang ya'amat

Abang, now my hair oso turning grey
ni genetik belah mak ke babah

chizz

tapi takpe

okes......