Saturday, December 24, 2005

Saman and Heater

Hello...


These pictures are of kerosene heaters used in Japan during winter. The first one is a regular heater. A wick is used to light a fire, like in an ordinary stove, and the fire heats up a metal funnel that is used to aid in efficient burning. It has no fan so the heat just radiates from the glowing funnel you see in the picture. You could put a pot to boil water on it. This one is placed in the bathroom. The second one is a spiced up version where there is a fan blowing the funnel such that hot air can circulate better. It has many other electronic functions like timer, child lock, beepers etc. It doesnt use a wick. It has a pump system to vaporize the kerosene and burn it more efficiently.

We dont need these things in Malaysia. The weather there is always nice and warm. But we need to cool some people down nowdays because they love to sue other people. Commonlah, memang la kita ni satu negara yang disuruh pandang ke barat, then ke timur. Ambik yang baik2 dah la dari timur and barat tu. Nak ikut budaya suka menyaman buat apa??? Tak cukup ke hilang duit dari perompak, peragut dan penyamun??? Nak tambah pencilok duit lagi dengan 'penjenayah legal' a.k.a penyaman? Nak jadi macam orang Amerika and Jepun? Fine with me tapi kalau sampai budaya sikit2 saman pon nak follow, pi pindah dok sana teruslah. Tak payah dok Malaysia. This situation menjadi2 lately. Especially di dunia artis kita. Not all are bad. Only the dumb ones are. For example, a millionaire artist yang belajar SPM sampai grade 2, lately suka sangat menyaman. Tak cukup duit ke, terkena influence ngan orang pandai ke aku pon tak tahulah. Dont waste your talent and energy sueing people over small matters la. Concentrate on your carreer. Tengok Maya Karin, steady je berlakun. Gossip sana sini pon tarak. Hope those yang terasa tak saman aku. hehehe...

Ok, Maya Karin, if you're wondering how I fill up my heaters, this picture should explain. These are 18 litre kerosene containers.



I go to he local gas station and just pump kerosene into these containers with my family.




Kami sekeluarga lalu tepi rumah ni, so snap je lah...

drive home...



and use the small pump to pump kerosene into the heater fuel tanks (picture not shown, bayangkan sendiri). Then I put the feul tank in the heater and turn it on. Kasik ON, panas le rumah macam kat Bangi...



Now smart 2 year old Faiq can play with the laptop in warmnest again, Alhamdulillah...

2 comments:

mas said...

ih sure along yg post...bab2 artis nih, along je minat nak bace..kan..kan..;p

Izhal said...

abang iz post tapi artist tu sebab abang iz dah terpengaruh ngan along...