Saturday, December 31, 2005

Happy end of the year 2005!!! Happy new year 2006!!!

Aktiviti sepanjang tahun 2005...


Balik dari Malaysia...

main-main...

tengok putik bunga...

kat tepi tingkap rumah...

berkembang menjadi...

bunga SAKURA!!!

cipta camera 3D...

menanti kelahiran adik...

menyambut adik (7 Mei 2005)...

beli laptop, pasang internet...

tok pah datang...

Sambut birthday Faiq & Farish... kek buat sendiri...

BBQ!!!

main bunga api...

cipta roket air...

berbagai jenis...

main roket air...

naik feri nak pergi ke Toba... (Toba di Jepun, bukan di Indonesia)

tengok binatang laut di Toba...

naik cruise di Toba...

bergambar di Toba...

tengok ikan di toba...

atas cruise bot di toba...

lembik lalu bermalam di toba...

pergi ke California, USA (abah sorang je)...

untuk conference...

berhari raya...

aidilfitri di Hamamatsu...

bela ikan...

jamuan tok guru...

Sebenarnya macam-macam lagi buat... Tok kepong pon datang tapi gambar dia terdelete pasal itu hari ada problem dengan laptop... So thats about it for what we did in 2005... Now for th story of the last day of 2005...

Lagi sekali kita semua dah pusing matahari. Sikit lagi habislah tahun 2005. Aktiviti hari terakhir tahun 2005 kami bermula pukul 1pm. Mula-mula sediakan anak2... Kemudian makan, tapi gambar speghetti ni sebenarnya yang kami makan waktu dinner semalam. Disediakan oleh Puan Fara the 'pasta lover'... Gambar pon dia tangap... Sedap... Tengah hari tadi sebenarnya makan gulai ikan dan telur ikan... pon dia buat dan sedap juga...




Lepas tu kami semua pi 'Wajiyama Koen' atau nama Melayunya Taman Wajiyama untuk sepak-sepak bola. Faiq rupa-rupanya hebat betul sepak bola. Tak sangka. Di boleh passing tepat. Budak ni memang 'wrold class'. Main laptop dan bola dengan hebatnya pada usia 2 tahun lebih sikit... Tapi dia suka jerit2 sambil main bola, mungkin sebab sejuk ataupun sebab jarang kami bawak dia ke tempat2 luas yang dia bebas macam burung merpati...


Bola dah kena sepak...

Lepas sepak, kejar...

Lepas kejar, posing...


Farish manager Faiq


Team Faiq




Lepas tu ada request untuk pergi ke kedai beli cokelat... Kedai ni terletak belakang Shizuoka University, dan namanya 'Shufu no Misek' yang kalau tak silap sayamembawa maksud 'supermarket untuk suri rumah tangga'... penuh orang... aku rasa sampai mula tahun depan barulah kurang orang. Time akhir tahun ni smua orang balik kampung. Tu yang banyak orang kot...




Bila sampai rumah layan TV dan aiskrem... Tu je aktiviti sambutan akhir tahun 2005 kami... Syok jugak la sambutan akhir tahun, pasal lepas tu terus ada sambutan awal tahun 2006 pulak...



















Habislah Tahun 2005... Alhamdulillah Selamat... Tata!!!


Jadi, ni dah pukul 12.31am... SELAMAT TAHUN bARU 2006!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hello!!!

3 Comments:

Blogger Ija said...

banyak nye menda buat... farish suka senyum ek ek..

nnt iza grad mak nak bawak pi jepun.. ngeheh

2:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

byk tol gambarr..;)nampak sgt kakak n abgku ini tidak ada keje..prfttttbttttt ;p

4:41 AM  
Anonymous siti zainab said...

a`kum, gambar ok,amik le gambar kat kedai kecik, yg jual barang second hand dan kedai jual barang makanan guna barcode nak tau betapa majunya jepun.

10:49 AM  

Post a Comment

<< Home