Tuesday, December 27, 2005

Year End Party (Bonen-Kai )

Assalamualikum wbt...

Harini saya datang lab seperti biasa tapi dah berkobar2 nak bergotong royong kemaskan lab. Tu haaa gambar lab saya kat Den-Ken (Denshi-Kaken). Nampak tak tingkap kat tingkat 3, bucu atas sekali. Tulah bilik lab saya...



Sebelum masuk, seperti biasa saya dok isap rokok le kat pintu masuk tepi. Tiba-tiba member jepun saya bernama Takeo Ushinaga lalu dan terjadilah dialog berikut;

Izhal: Ohaiyogozaimasu (Selamat Pagi, padahal time tu dah pukul 1pm)
Ushinaga: Hehehe... This is my lunch (He was carrying a small plastic bag)
Izhal: So, what time shall we start cleaning the lab?
Ushinaga: Ehhh, it is cancelled. Hehehe...
Izhal: Hehehe, so I can go home?
Ushinaga: Hehehe, no! no! you can check your e-mail today...
Izhal: Hehehe, OK I'll see you
Ushinaga: Hait, hehehe
Izhal: Hehehe...



So there goes 'gotong royong'. Now what am I to do? Surfing internet la harini... nak buat keje dah malas... After dark, all my lab mates went downtown to celebrate the annual year end party a.k.a. Bonenkai... This year I decided not to attend... Mahal sioul...

Instead I rearranged my desk. This is because the back of my Windows XP machine that I use to upload pictures from my mobile phone is hard to access. So I switched it's place with my Unix machine. You can see them under my desk. I also have a small heater in case I get too cold...






Lepas habis kemas2 meja, aku pon posingla untuk blog aku...



This lab will be closed from tomorow (28 Dec 2005) to NEXT YEAR January 3. Seems like a long time when I put it that way, but January 2006 is only 4 days away... So terpaksa cuti... hehehe... Syok wooo... Thats how I spent my Bonenkai... Slamat!!!

3 Comments:

Blogger Ija said...

tak elok isap rokok.. tak sihat

reti dok bubuh links orang kat blog tuh? takde kerja buat ler blog jadi lawa. cam iza nyer lawa ajer... ooh, kalau nak kasi iza buat.. ley taruk gambar paiq n parish n kak fara

1:59 AM  
Blogger juwaidah said...

memang sahih la mamat ni boring hari ni! Brapa banyak gambar sendiri da...

3:39 AM  
Anonymous mas said...

hahaha..sindrom org baru start blog..suma benda nak letak...ni keje abg iz ke keje alonng?

hahaha...

cuti balik mesia la oii..

2:36 PM  

Post a Comment

<< Home