Sunday, January 01, 2006

Postcard from USA and mobile phones in Japan

Today is January 1, 2006. Happy New Year!!! I woke up around 11am today and to my shock my lovely wife said "Abah masaklah harini, mami malas...". So I whiped up a new dish which I call Steamed Thyme Chicken...

Recipe:
1. 4 ketul ayam 2. Kicap manis 3. Lada hitam 4. Thyme leaves 5. Sesame seed oil 6. Bawang 7. Tomato 8. Ginger 9. Garlic 10. Kicap masin 11. Garam

Just put all of these ingredients into a bowl and steam the whole thing for 15 mins. Serve with white rice...







When I cook, everybodys happy. See how happy my wife is. Even the fish are happy... This was our first meal for 2006.









Lepas makan...



Lepas makan again another surprise. My sister Afiza who is studying in the country with the dumb president sent my eldest son who is only 2.5 years old a postcard. How is my son going to read this card??? Tapi dia suka sangat-sangat pasal ada gambar ais krim... Thank you Auntie Ija...

Apa nak buat harini? Gi jalan-jalan tengok handphone cantik juga... Ni adalah model2 handphone yang ada kat jepun. Harga dari RM0~RM250 aje. Hujan batu negeri sendiri, hujan handphone negeri jepun...

Gambar-gambar blog ni pon saya ambil pakai handphone je. Mine only has 1.3mega pixels. Harga... jeng jeng jeng RM120 je brand new berkilat-kilat... Tapi beli awal tahun lepas so dah model zaman Hang Tuah le tu... Gambar handphone saya tak masukle, pasal model lama... Segan woooo...











Yang ini untuk orang-orang lasak. Ada 1.3mega pixel camera. Internet access, GPS device. Ada 3 color, hijau, hitam atau merah...
Sesuai untuk budak2 kecik yang lasak sebab harganya budak2 pon boleh beli(RM120)

kat jepun kalau handphone takde camera...

tak laku le...

Yang ni pulak ada 3mega pixel camera... Setakat ada camera tapi bawah 1.3 megapixel pon boleh sebabkan handphone digelak-gelakkan... Apa? 0.8 Megapixel? Muahahahahhahaha hehehe, huhuhuhu... hihihi... Malu la cam ni...









Yang putih ni ada feature camera dan karaoke... Harga hanya RM210 kot...


This is one of my favourites. Screen dia boleh pusing2 360 darjah. Yang paling buat kita syok adalah harganya... RM 170 sahaja sebab ni model lama gila (5 bulan lepas). Kalau tunggu sikit masa lagi, silap-silap turun jadi ZERO YEN!!! Bilalah Celcom semua nak bagi promo camni... Tak bolehke abang Celcom??? Abang Vodafone boleh bagi deal camni, takkan abang-abang Celcom dan TMtouch tak boleh??? Tak rugged la camni... Apa masalah korang??? Oooo... kroni nak untung lebey ka? Takpalah, pakai public phone pon takpalah camni...



Kalau mulut dan telingat selari, guna macam ni...









Kalau mulut dengan telinga senget, boleh guna macam ni...

Yang ni pulak kulit dia cantik. Harga pon comel... RM60 je...










Keypad dia pun lawa... Kalah Maya Karin...

Yang ini ada kot kat Malaysia la ni.
Cap Nokia. Cuba teka harga dia berapa... Tekalah... Commonla... Takkan tinggi sangat... 3150yen je...
3150yen nak tukar kepada RM... senang je, bahagi seratus lepas tu kali 3... Lebih kurang berapa ringgit??? Berapa??? takkan tak pandai kira kot??? Ha ah, betul la tu... Dalam RM90 je... hehehe




Okay, thats for today... Jangan terkejut harga-harga handphone sini... Kalau saya cerita harga kereta, sah-sah korang semua booking satu dimana boot kereta tu dipenuhi oleh ratus-ribuan handphone... Tapi saya ni bukannya AP king mahupun pengarah telco company yang hebat... Tapi selalulah ingat, "Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri...". Kita orang2 Malaysia suka kena batu...




4 comments:

mas said...

oitt...tak jumpa lagi ke phone yg leh letak simcard?? yg harge dia dalam 120 tuh...kalo ada, beli la barang seketul 3 ketul...

Ija said...

iza nak satuuu jugaak hp iz!!!! kamera ke apa ke..

nnt faiq dah besar boley lah dia baca poskad tuh.. muaha

juwaidah said...

Sedapnya nampak makanan yang korang masak! Nanti, klu dah balik Msia, jgn lupa panggil kitorang tau kalau masak sedap-sedap lagi! :)

pyan said...

haram murah gila henponnnn

masakan plak nampak best gilos

ish. kena kasik kursus kat mak chak ni

hua hua hua!!!