Wednesday, April 12, 2006

Camping in the Lab on what day?

Today (Isnin, 10 April 2006) started with hujan renyai-renyai... I went downtown to get shinkansen tickets for our trip to visit the Malaysian Embassy in Tokyo this Thursday, Insya-Allah... Tomorrow le tu (its what day today? Tuesday I guess, 11 April 2006). Mr. Suhaidi accompanied me that day... we had coffee at a coffee house at the Hamamatsu Station... My days are messed up again... When am I suppose to visit the embassy??? My PC date is one day behind... Patutla... That makes today Wednesday, so I went to the station with Mr. Suhaidi on Tuesday and will go to Tokyo on Thursday and today is Wednesday. This should have been posted yesterday... glad thats straightened out :) Alhamdulillah...


thanks for preparing our coffee :)

hujan sakura negeri Hamamatsu...

our balcony, the one with the satelite dish...

After downtown Hamamatsu, the rain kurang banyak... I went to school but on the way it picked up... Wet pants I wore... heheh...


my routine stop vending machine...

Well now its 5:03am and I'm still at the lab with Mr. Aoyama and Mr. Ito... Mr. Aoyama lives way out there in Nagoya, about 100km from Hamamatsu. He commutes here everyday via the bullet train (shinkansen)... He's studying for his doctorate here... Well, today the three of us are stuck at the lab because the rain picked up into a thunder storm... hmmmmmmm... At least I got chunks of work done... Lightning kuat... that frightens me....


kedai depan Shizuoka University...

on the way to school...

Sat lagi I'll doze off a little and get going home at 8am or 9am... My inlaws are on their way here as I write this entry... SYOK WOOOOOO... I wonder how Izz Farish would act with unfamiliar facs around the house... heheh...


at school... and I'm still at school...

By the way, the lab gota new SONY CYBERSHOT point and shoot camera... 6 mega pixels with disco playback mode, nah I just call it that because you could playback your captured images on the camera accompanied with songs. the on camera slideshow transition is also fancy hence the name disco playback mode... very cool... picture quality pun lawa from previous sony cybershot models... maybe they supercharged the pixels... i dont know... up to date gadget freaks must have this... I'm not up to date you know, Im advanced... heheh... Up to date people are humans that buy latest model gadgets at the department store and unaware of the Advanced people a.k.a lab rats that stay up all night making new gadgets for the gadget freaks...

sorry about the blurry pictures, my MUPAs lens was wet, caught in the Hamamatsu rain... so I camped in the lab hari Selasa malam Rabu...

-eh, what day is today? heh, got you going nuts eh...-

17 comments:

Syikin said...

masa saya post comment ni, hari selasa pagi, 8.05 a.m

izhal, isteri awak jd fulltime housewife or sama mcm awak?

berapa ya beza nilai matawang kita n jepun ni?

huhuhu...saya tak reti nak komen byk2 pasal kamera ni. kita surirmh tak delah nak pakai kamera canggih2 ni..tp tq for the info

Izhal said...

Puan Syikin,

macamana boleh komen hari Selasa. Entry ni saya buat hari Rabu. Sudah pening kembali hamba ini...

Isteri saya jadi full time profesional house wife. Oleh kerana teramat cinta kepada saya, dia sanggup berhenti kerja untuk mengikuti sayake sini :P

100yen=RM3.00~RM3.80

Iye ke suri rumah tak pakai kamera canggih??? kalau tak pakai, Puan termasuk dalam golongan orang2 Advanced le ye...

Kak Lady said...

Wah...bunga sakura dah mula berguguran ke atau gugur kerana terkena hujan?

Kalau dah abis gugur semuanya ...bila agaknya akan terjumpa musim dia berkembang semula?

azli said...

Will she work again when you get back?
ps: Your first paragraph confused me at first :P

mama_fynn said...

izhal,

best kan kalau duduk tmpt asing and ur family in laws are coming..syok tuh...

sedangkan saya duduk di sini jauh dari family, kalau family saya dtg..suka sgt. cuma mereka tak boleh bermlm di rumah saya. Mak saya tak boleh naik tangga...keadaan dia tak mengizinkan...

tenma said...

hey ur fren naga's site is up again! tapi temporary aje la. go there there's some announcement for a swap HD deal..(aku pun tak reti apabenda) let's help naga rebuild his techy & dull blog (hahaha)

Ella said...

izahal... cayalah bermlm kat lab... tp nak buat camne kan... harap2 awak dpt siapkan thesis on time... ops... same goes with me... fenin lg...

Yazit said...

Encik Izhal,

Kilat sabung menyabung ILMU di amal,Hujan Hamamatsu datang menjenguk,Terperangkap bertiga di dalam makmal,
Hantu jepun tak datang menjenguk?

Hujan Hamamatsu turun sebelum subuh,
Basikal tak laju terpaksa berlari,Hantu datang meresap tubuh,
Mana tidak terlupanya hari.

Hujan sakura bukan hujan batu,
Basah kuyup amat terasa,
Jangan dipercaya akannya hantu,
Percayalah pada Yang Maha Esa.

zino said...

kena ambik gambar banyak banyak lagi sebelum balik.. biar sejarah dengan penuh warna warni di sana..

Fretsurfer said...

dude,

ko ketagih vending machine ka?

Apasal lately aku layan benda jepun mesti ada vending machine? Hari tu aku tengok Ian Wright kat Lonely Planet melawat jepun dan vending machine nya. Semalam aku layan NHK cerita orang2 jepun yang sengaja sesat jalan supaya discover benda2 menarik, dia pun ada vending machine. Semlm lu nak pecah itu vending machine. Hari ni lu tangkap gambor vending machine.

Nanti mlm mesti aku mimpi vending machine.

Lagi sekor budak opis aku dah terlepas ke jepun dah. Sekor ngan eMobile, yang 10 ekor lain dg Vodafone KK. Tapi takleh komplen sgt. Bini nak beranak, so kena lah dekat2 ngan dia. Heheh.

anggerik merah said...

Izhal, are you cycling to school? One of the pics seems like your are riding.

NBB said...

bila bunga bunga bergugurannn...

alamak..terjiwang pulak!

Jie said...

Izhal,

Camping kat lab, selesa ke? Mesti bangun pagi tak mandi atau berus gigi.. huhuhuuuu.... :-P

Syikin said...

izhal, suami punya pasal,mmg saya pun sanggup berhenti keje. itulah pengalaman saya dulu, baru keje 3bln, suami kena ngajor kat melaka. berhenti saya. full time housewife..tak sanggup jd weekend husb.-wife.

Hmm..inikan pula jauh nun di Jepun. mmg satu tindakan bijak oleh isteri awak. awak patut bangga tu. Duit boleh dicari anytime, tapi pasangan yg baik hati n cintakan kita sepenuh hati..ha, tu yg mahal tu.

Syikin said...

izhal, suami punya pasal,mmg saya pun sanggup berhenti keje. itulah pengalaman saya dulu, baru keje 3bln, suami kena ngajor kat melaka. berhenti saya. full time housewife..tak sanggup jd weekend husb.-wife.

Hmm..inikan pula jauh nun di Jepun. mmg satu tindakan bijak oleh isteri awak. awak patut bangga tu. Duit boleh dicari anytime, tapi pasangan yg baik hati n cintakan kita sepenuh hati..ha, tu yg mahal tu.

maklang said...

Maklang pernah 1 tahun kerja jauh dari Cik Abang. KL- Kerteh. Memang teruk masa tu with me pregnant kan Hakim and tengah nak buat rumah. Tiap hari gi site tengok rumah punya construction- kiranya jadi Project Engineerlah sat, and SUSAH MEMANG SUSAH kalau Cik Abang jauh2 ni... Le ni Alhamdulillah kerja dekat2 sini je. Sekali sekala je dia kena outstation. Ni pun besok pagi nak inspection kat Ipoh...balik Sabtu malam....eh..eh... terpanjang lak komen I....

Izhal said...

kak lady,
mungkin tahun2 akan datang bulan 4... harap2 adalah jodoh lagi kami ngan bunga sakura...

azli,
it did haaa... heheh...

mama_fynn,
Alhamdulillah seronok... takpe, janji dia datang juga :)

tenma,
ya ka... i deleted his link already... i'll contact him soon... thanks for the info...

ella,
fenin time is here for us :)

yazit,
lawa dijepun dipanggil kire (ki-ray),
yazit suka buat gempak,
hantu di jepun dipanggil yure (yu-ray),
dimakmal sudah hamba nampak...

zino,
betul... terima kasih memperingatkan saya :)

fretsurfer,
sini depa panggil jidohambaiki... syok woo layan air jidohambaiki ni... dia boleh cakap2 ngan ko... lepak malaysia dulu, lepas madam ameng bersalin meh jepun... kita layan jidohambaiki... ko ingat tak bad kantoi curi brader jidohambaiki punya kunci masa kat mcc dulu2... heheh...

anggerik merah,
yes ma'am... i ride the bike to school... if you read my january 3rd 2006 posting, there are several pictures of my baisikal... :)

dr. bahiyah,
heheh... jiwang haaa...

syikin,
yaaa... nasib baik ada orang cinta sama kita... actually dah banyak job offer fara tolak cinta punya pasal... yaaa... cinta itu buta...

maklang,
uish, ini lagi dahsyat ni... tapi semuanya sudah berlalu, la ni maklang dok rumah besar, kerja dekat dan hakim sudah hensem... heheh... good for you, Alhamdulillah...

jie,
selesalah, ada sofa semua... budak2 lain siap ada bawak tooth brush tapi saya takdak... balik rumah layan gosokla...

thanks you all for visiting us at hamamatsu now!!!
-izhal, fara, faiq, izz farish-