Sunday, April 23, 2006

Hamamatsu Home Care Specialist :)

One shop, actually theres two of these shops, that i really enjoy going to in Hamamatsu is the super big DIY home store called Cainz Home... Anything you could think of for your 'casa impian' you could find here... The way I see it, the store is like a big cloth store with unisex, mens and womens section :) Lets start from the outside...



flowers and gates...

outside built in barbeque table, awning, letter boxes and etc...

We have the outdoors unisex section where both man and women love to go... Out here we find gates, but not suitable to be used in Malaysia because the gates featured here are short and cute. The ones that burglars love... Theres also awning, letter boxes, gazebos and other fixtures for the typical Hamamatsu home owners yard...


lampu... tandas...

Then we have the unisex lighting section. I guess you figured it out by now, unisex is where you'd find things that both man and women like equally... Its very warm in this section because the lights are all on. If theres a black out, they'd close this section... or perhaps they'd close the whole mall ??? Anyway, equal number of man and women in this section...


kitchen... tatami and wall to wall carpeting...

Then we have the women section... The kitchen... Japanese kitchens are small, very narrow but very neat and clean. Maybe because life doesnt revolve around the kitchen. Like in Malaysia, life does revolve around the kitchen... Kenduri time, kitchen la tempat lepak... Makan malam time, kitchen la tempat makan, bangun pagi time, kitchen la tempat cari makan... Isap rokok time, kitchen la tempat pot... at least in my house hold :)


disney world for me :)

pumps and laser alignment tools (entah untuk apa...)

mens cosmetic box aka the tool box...

Above are pictures from the mens section... Heavy duty pumps, drills, toolboxes, spanar jaya and all the dangerous and heavy stuff... This is truly the mens sectoin or maybe tomboy section if you're a woman that likes these stuff more than flowers...


gardening... DIY home secutiry, i like the dummy CCTV camera...

Gardening... Hmmm in some countries its for men, some for women, here and Malaysia I guess its unisex... Howabout home security? Its unisex ofcourse... or you know any man or women that doesnt want a secure home???


home appliances and car stuff...

Than theres another unisex section. House hold applicances. Closeby you could also find car accessories which is mens section of course...


beams and batu-bata main tampal...

PVC piping and wood works...

I snapped photos from another mens section. The construction section. You can get almost anything here to build a house with. Even safety cones to mark your construction site...



pets...

Unisex pet section... Whats a home without pets... Yep, you can get everything for your home here including, birds, dogs, cats, fishes, squirels, turtles etc...




The only thing they dont sell is here is a home butler, driver, gardener and amah :)

-Another Monday, Alhamdulillah-

15 comments:

suhaimi said...

macam2 ada..hehe :D


bagn..gambaq2 tuh mostly gf sya yang amik..so dia aa photgrapher..bukan saya..hehe :D

jemster said...

Wah.... Lengkap ah superstore ni. Semua ada... Memang menariklah.. :D
** Nak cari butler lagi tuh.. Hahaha..

Izhal said...

suhaimi,
ooo ada pembantu rupanya... patutlah keluar gambar special fx tak payah diedit ye :)

jemster,
hahahaa, tak cari butler laaa...

juwaidah said...

Izhal, kat Msia pun dah start trend pakai gate yang comel dan rendah tu.. Tak ramai dah guna yg tajam-tajam kat atas. And, IKEA pun dah nak start balik jual kat Jepun. Dulu dah buat, tapi tak successful. Now, they have adapted their products to suit Japanese small and comel houses.

agus said...

wah! aku pun cukup suka lah macam ni. Semua ada! Dari skru sampailah ke si kura kura. Macam shopping mall tapi satu owner.

azli said...

Playing with colorful border, aye?
ps: 4 more days till Friday :)

Syikin said...

apa yg dibeli akhirnya? :)

Kak Lady said...

Wah!! macam2 ade kat Cainz home ye...agaknya kak lady kalau pegi berjam-jam baru kluar...seronok window shopping ni...

Paling best kat dapur tu...betul kata Izhal...orang Melayu ..dapur yang penting...dulu masa cari rumah kalau tengok dapur kecik langsung tak berkenan..orang kampung kalau buat umah ...memang membesarkan dapur...senang kenduri kendara katanya...

Izhal said...

juwaidah,
iye ke? besar2 dan comel ada tak? IKEA ni aku rasa takleh nak hit kat Jepun la... its not just because you have to follow their peoples taste, but you also have to be Jepun. Semangat belilah barangan Jepun kuat sangat sini, kecualilah kalau jual designer clothing etc. Market behaviour pun lain terutama dari segi neighbouring market eg: kedai sebelah ngan kedai sebelah... kalau relationship tak ngam, lingkup woo kedai... Lagi satu nak nak lawan dengan AREA Home dan Sekisui House Interior Design, susah, qualiti wise IKEA kalah teruk, lepas tu depa bukan barangan buatan jepun... I whish Malaysia is like this with good quality local products...

Agus,
ya la... kalo masuk kedai ni, satu isle ke satu aku belek... kalo masuk keai biasa macam jusco, just go to my target isle and then cabut...

azli,
hang in there...

syikin,
ice pack untuk camping... :)

kak lady,
window shopping memang syok kalau kena kedainya. gambar2 tu semua dekat sejam lebih saya pi snap. belinya tidak, tapi dapat juga bawak balik, dalam bentuk gambarlah :)
sure dapur kak lady super kithcen yang besar ni kan...

crimsonskye said...

I was just going to ask, ape je yang takde jual kat sini?? hehe...
But to tell the truth, I'd be immediately lost at DIY sections of any supermarket, let alone a super DIY store like Cainz Home!

JoKontan said...

I wanna Go to Hamamatsuuu..

zino said...

kalau kat malaysia kedai mana yg layak di sama tarafkan dengan tempat tu ya..

Izhal said...

crymsoneskye,
lucky i put that line there eh? kalau tak jenuh nak pikir apa depa tak jual... :)

Jokontan,
I want to back to Malaysia...

zino,
rasa-rasanyalah kedai kassim di bandar baru bangi :)

thanks for visiting Hamamatsu-Now!!!
-ih-

Fretsurfer said...

gilo babeng...

everything under the sun and the moon and bloody orion!

dari binatang ke washing machine ke batu batan ke pokok pakak... semua ada.

camana ko boleh "tak" spend satu hari kat situ? :))

Izhal said...

fretsurfer,
thats right my man... i love the dog section... cute little doggies there :)