Wednesday, April 05, 2006

Lab Spring Cleaning... Penat...

Harini saya datang lab dengan terkejut. Pokok 'ume' diluar bunganya sudah tiada, diganti Allah dengan daun pula... 2 buah PC saya dalam lab dah dicabut dan lantai saya telah divacuum. Meja sebelah saya yang dahulunya En. Suhaidi Shafie duduk telah diganti dengan En. Yun dari Korea. En. Suhaidi pindah ke bilik lama saya di tingkat 2... Tok guru pula sudah betulkan sedikit kertas saya tulis dan seperti biasa banyak dakwat2 merah tertera atas kertas saya...


daun 'ume'

adeh, salah lagi...

lubang aircond...

Selepas membuat pembetulan mana-mana yang patut, saya pun join rakan2 membersihkan bilik solat/image sensor lab di tingkat 2... Dari lubang aircond sampai ke lubang atas lantai kami gilap... Hasilnya sebuah bilik yang dulunya sempit nampak luas, berkilat, suci dan bersih... La ni dah 12.52am tapiEn. Ito masih sibuk menyusun buku2 lab dalam bilik saya... rajin betul dia tu...


surau canggih...

mari mengemas...

wayar...

screen...

segala jenis benda...

Malam ini saya habiskan dengan menulis bab 'literature review' dengan harapan orang akan percaya apa yang saya goreng dalam thesis saya kelak... susah betul bab ini... Insya-Allah hujung minggu ini saya nak habiskan...

-Izhal benar2 penat di Hamamatsu hari ini-

10 comments:

Kak Lady said...

Wah!! ni buat spring cleaning...TERpaksa ke...atau memang betul2 nak berkemas..?

atok said...

seperti kenal format kertas itu. IEEE?

azli said...

Good morning :)

Fretsurfer said...

heheh.

mcm bilik lama ko...

err... atau bilik lama aku ngan japriq

Izhal said...

Kak Lady,
spring cleaning rumah kerana mahukan bersih. spring cleaning lab kerana terpaksa dan mahu... apa boleh buat... :)

Dato-Seri,
Tepat tu dato', dari conference ieee sensors 2005 proceedings ke journal...

Azli,
Good afternoon to you too... you sound so happy today :)

Frestsurfer,
Bilik korang manjang kemas, spring, fall, winter or summer, manjang clean... clean room bak kata orang electronics... bilik suci bak kata aku...

Ella said...

izhal... hopefully saya pun blh siapkan apa2 yg sesuai for ALL my chapters... fenin sungguh...

zino said...

lepas berkemas di rumah melarat sampai ke lab pulak.. bagus bagus.. bila semua teratur dan bersih baru bersemangat nak meneruskan aktiviti kan hehe

Ken said...

bestnya jadi Tok Guru..boleh conteng2 kertas kerja memurid ;-)
Saya berdiri di seberang sungai time ambil pix tu..kampung lama saya ..Baling Sik, Kedah.

Izhal said...

Ella,
sure you can... saya yang takut tak siap niiii...

Zino,
tepat tu... kalau tak kemas tak concentrate sebab rasa nak ngemas je...

Ken,
Best tok guru, memang best... conteng dia berilmu baik punya... Orang Kedah ka??? Saya pun ada darah2 utara sana tu...

Izhal said...

thanks for commenting in Hamamatsu-Now!!!
-izhal-