Tuesday, July 11, 2006

BBQ bersama Sempai dan Kohai :)

Setiap tahun BBQ tradisi pasti diadakan di makmal kami... Saja ja nak lepas2 tensen sambil layan gelagat sahabat2 Jepun ni... Depa ni suka benar kena layan... heheh... tempat biasa layan depa berBBQ adalah di tennis court sebelah institute kami...


grill...

bahan mentah...

macam nak jual kat pasar malam...

kohai2 yang rajin ;)

Dngan rasminya BBQ bermula jam 6ptg tapi pukul 4.30, 'kohai' (juniour) dah sibuk potong bawanglah, setkan BBQ sitelah, hidupkan apilah, pasang ubat nyamuk lah dan macam-macam lah...


BBQ jepun...

En.Nishikawa sempai se-geng...

Dr.Furuta, paling sempoi punya sempai...

En.Liu, sempai mengambil gambar kohai...

Jam 5pm, 'sempai' (seniour) semua yang dah semangat waja nak berbbq pun turun... kami duduk2lah, sepak2 bolalah, isap2 rokoklah, sembang2lah, gelak2lah dan macam2 lagilah kerja2 ala-ala boss sempai2 ni...


ucapan bersemangat tok guru...

mari meng-kampai :)

sambil-menyambil kami juga tunjuk skill mengipas api BBQ... sat lagi boss segala boss makmal kami yakni tyok guru pun turun... ucapan diberi diakhiri dengan 'kampaiiiii'... minum dan terus mulalah BBQ...



udang...

periuk nasi...

ikan yang lazat...yang tengah bakar tak boleh makan...

Yang syoknya lab ni depa ni prihatin pasal makanan halal... siap reserve satu BBQ grill lagi untuk makanan halal je pulak tu... kali ni yang syok ada yang masak nasi sekali atas grill makanan halal... heheh...


tok guru buat pop corn...

close up...

grill 100% halal...

spot light...

aktiviti sampai malam...bila malamvenue dicerahkan dengan lampu spot light... maklumlah,lampu spotlight makmal kami banyak sampai producer filem hollywood pun naik jaki... heheh... aktiviti lain adalah main bola atas tennis court, ambil gambar, makan-makan dan minum2... yang sedihnya,mungkin inilah BBQ makmal trakhir saya :( yang syoknya tak payah bayar BBQ fees dah... heheh...

-depa ni memang best!!!-

9 comments:

Raiedzall said...

wah 1st!
BBQ terakhir? Dah nak balik Malaysia la ni...

anggerik merah said...

Banyak nyamuk jugak ka? Yr tok guru sempoi! All the best to you for tmr!

shu said...

all the best!!!

sedap nya bbq..

jgn sedih.. takpe nnt di m'sia berbbq lagi..

Ajzie said...

wahh seronok2. kita orang dah buat dah bbq masa mula2 masuk sommer. Kohai dan sempai..biasa ku dengar bila student2 Japan berkumpul.

Lan Rambai said...

Nasib baik bukan sohaiiiiii

Zakiah said...

sepai sepai takder ker????

hihihihih

bbq sedap nyer...kuah asam tak buat skali ker??

blackpurple said...

Ingatkan apa benda lah tadi sempai dan kohai tu... hehehe

Semacam jer periuk nasi tu..

maklang said...

Lamanya kami tak berbeque..Bilalah agaknya nak rajin bakar arang tu....

Izhal said...

Raidzall,
TAHNIAH!!! heheh... BBQ ngan geng2 lab terakhir... Insya-Allah minggu ni BBQ ngan geng2Melayu Hamamatsu pula... Insya-Allah 3 bulan lagi balik le...

Anggerik Merah,
Thank you so much... tadi VIVA Alhamdulillah dah selamat... tok guru sempoi nampak puas hati... bulan 9 ada public VIVA pula... All the best to you too :)

Shu,
Thank you so much...ramai orang doakan camni yang bagi lancar kerja2 saya...:)

Ajzie,
Manamai student jepun yang Puan jumpa ni??? depa sempai semua ke kohai???depa sempoi cam Puan ka???

Lan Rambai,
Apa dia Sohaiii tu??? Macam nama samaran je bunyinye...

Zakiah,
Tak ada la pulak kuah asam... style jepun, tibai ngan kicap je...

Blackpurple,
Tu periuk untuk caping... tu yang rupa dia tak secanggih mana...

Maklang,
Halaman rumah tu kan besar... Apa kata Maklang buat satu grill dari simen... ke dah buat dah??? kalau dah buat, beli je arang dan daging empuk2 :)

THANKS FOR READING HAMAMATSU-NOW!!!
-izhal abdul halin-