Thursday, July 27, 2006

Untung kerana ditipu :)

Yamada Denki telah merugi kerana malas atau kerana nak menipu... Bukannya depa nak tipu duit ke apa, depa tipu kata salah satu kamera depa tak reti cakap orang putih... ceh... malas nak layan customer la tu, patut dibuang kerja atau dipindahkan untuk bekerja di negara lain yang ramai pemalas... customer ini sudah periksa di internet dan mengetahui model tersebut boleh berbicara dalam sekurang2nya 12 bahasa lain... bukan sahaja bahasa penjajah jepun, malahan termasuklah juga bahasa penjajah mat saleh... Bahasa yang dijajah Malaysia sahaja kamera ni tak boleh bercakap...


studio sendiri bikin... heheh...

Last2 saya merajuk membawa diri ke kedai chuko dan Alhamdulillah, dapat satu bargain yang 100 kali lebih kebat dari apa yang ditawarkan di yamada denki... Kamera terpakai tapi tak pernah dipakai... Alhamduillah, heheh... model sebijik macam di Yamada Denki... Tapi eksesori yang diberi berlambak2 lagi... Penipu rugi orang yang ditipu untung :) Alhamdulillah... Oh, jangan klik gambar2 dibawah, filenya besar...


izz farish...

faiq...

waktu mencuba2 menangkap gambar di padang wajiyama, ada pula anjing comel... nasib baik kakinya pendek dan comel pasal haiwan tersebut kejar saya!!! sambil gelak2 tapi gabrar saya larilah... siap budak2 main tepi situ pun sama lari... bukan takut mana, tapi malas nak samak... gambar2 seterusnya boleh diklik sebab sizenya dikecilkan...


anjing kejar orang...

orang yang kena kejar dengan anjing...

"tengok!!! orang tu kena kejar dengan anjing..."

mana bokehnya??? lens boleh belum ada...

Kalau ingin lihat lebih lanjut sistem kamera kami, bolehlah pi ke site MUPAMAN... Bilalah Farish atau Faiq nak kawin ni? saya ingin jadi jurugamnbar mereka... heheh... Untuk melihat gambar kawan2 cyber saya yang tapi gambar merka jauh lebih hebat dari saya, silalah clik En. Azli Jamil atau En. Suhaimi atau En. Edoras punya fotopages, atau yang lain2 dalam link saya itu...

-pemalas dan penipu selalu merugi-

24 comments:

NBK466 said...

Dahsyat sungguh studio hang nie... dah minat kot... brapa blaja sume tuh?

p/s : Miah..ha.ha..kena kejau ngan anjing cute...

azli jamil said...

So the girly cam dah ada boyfriend :P

Raiedzall said...

Gambar yang last tu sangat best... :)

Izhal said...

nbk466,
minat le juga sampai buat kamera sendiri... tapi tang seni menangkap gambar ni baru bermula 2 tahun lepas...

azlijamil,
yeah... a young stud... the kiss advertisment here features small caucasiaun kids as kiss rockers...

raiedzall,
oh, arigatou gozaimasu :)

Lan Rambai said...

Berapa reganya dalam RM beli kat Chuko? Di Yamada Denki berapa RM?

shu said...

anjing cute tu marah kot paparazzi ambik gambar dia.. hehe.

cool camera...

Izhal said...

lan rambai,
saya dapat semua sekali dalam gambar tu RM3130... kat yamada denki harga dia RM3400 dan tak dapat beg itam besar tu, tak dapat 2 bijik polarizer filter, tak dapat 512MB memory kad dan tak dapat juga tripod tu... semua benda2 yang tak dapat tu harganya dalam RM500-RM600 kot... lepas ni lama lagi la baru nak mampu bershopping balik heheh...

shu,
tu gambar lepas paparazzi kena kejar... jadi entah kenapa dia 'genki' sangat nak main ngan paparazzi entah le...

zino said...

teringin gak nak camera yg mahal mahal ni.. tapi tak mampu nak beli lagi.. hehe puas kumpul tapi tak pernah cukup

guna je lah camera along tu.. atau tangkap guna camera talipon je..

hanis said...

Cool set of camera kit. And cute kids definitely!;)

anggerik merah said...

Semua gambar yang diambil comel belaka sebab yang dalam gambar tu semua comel-comel..hehehe

Yazit said...

Tuan Izhal,

Gambar-gambar yang amat bagus dan amat menenangkan.

Teruskan usaha anda.

Album baru Search dah keluar..meh la balik Malaysia, boleh la dengar sama-sama..tak pun hang buka http://www.duniasearch.com/v1/

Kalau merantau ke Kota Melaka,
Dayang menyambut sirih dijulang,
Gambar Hamamatsu cantik belaka,
Tak teringin ke hendak pulang?

suhaimi said...

uihhh..segan laa saya buh link saya kat entry nie..bukan cantik sgt pon gambaq bang :P

neway thanks..hv a good day..epi snapping..sori lately jarang skit dapat komen page orang..bz skit lately n internet tadak dah kat umah..pasal pindah umah lain :D

NBB said...

ekor anjing tu sungguh sesuai dibuat penyapu habuk untuk orang orang jepun yang bukan berugama islam..

Mama Sarah said...

faiq dah kena potong rambut ke???

Izhal said...

zino,
yang ni saya beli kedai chuko,jadi sangatlah tak mahalnya...

hanis,
thanks...

anggerik merah,
bukankah sebabnya pengambil gambar yang comel??? heheh...

Tuan Yazit,
waktu siang terbang si helang,
nampak di titi tupai menyusu,
walaupun riang kerana nak pulang,
berat hati meninggalkan hamamatsu...

suhaimi,
aish, segan apa,gambar lawa2...

dr bahiyah,
mungkin tidak dizalimi anjing tu dek jepun... tahinya dikutip lagi adalah...

mama saraf,
dah... dia gerak banyak sangat masa potong, tu yang senget sikit tu...

blackpurple said...

Hebat anda ni. kalau sudah minat begitulah...kita sanggup 'melabur' utk hobi kita...

Bergaya sungguh mamat yang menimang bola itu ekk... hehehe

maklang said...

nak jadi jurugambar Farish and Faiq? Takut masa tu bila ambik gambar, blur aje, sebab jurugambar dia menggigil...upah je lah kat org muda!

FaEzHussain said...

Bestnya ada camera baru. Berangan nak beli sebijik, tapi sebab dah ada prototype minolta yg masih boleh diguna tapi kena kasi upgrade sket tang baterinya, boleh la digunakan. jimat la sket kos berganda-ganda. tapi dlm hati masih tersemat nak miliki set yg cam tuan pamerkan tu....

sabor jek lah...

Zakiah said...

hish...bestkan ada camera power sket. teringin nak beli canon EOS yang SLR tuh tapi ongkos tadak..ahaha. Ini pun cukupla...

Hai bapak pengantion mana buleh amik gambar!!! kena melayan tetamu ler...

Ajzie said...

suka memang tgk gambar yg org kena kejar anjing ambil nih.. Lagi2 pic anak2 org yg kena kejar dgn anjing.

mcNods said...

best ler blog nih.. walaupon ayat bersahaja... macam funny je... best-best...

Izhal said...

blackpurple,
mamat tu kadang2 bergaya... heheh... tapi gayanya masih perlu banyak diperbaiki...

maklang,
takkan sampai menggeletar kot...kalomenggeletar belilah lens anti vibration tu... tak pon pakai tripod...

faezhussain,
elok juga kalau Dr. nak beli... rasanya kat UK pun harganya boleh tahan murah dari di negeri hujan batu, negeri sendiri ye dak???

zakiah,
iye ke tak boleh??? aiseh... rugila camtu beli kamera ni... heheh...

ajzie,
aish terima kasih... mungkin sebab depa ikut rupa mamat kena kejar anjing tu hahaha...

mcnods,
terima kasih... sampai juga ke sini ya :) ayat kelakar? jangan sampai gelak2 depan pc dalam office dah... nanti orang lain pandang semacam, heheh...

THANKS FOR READING HAMAMATSU-NOW!!!
-izhal abdul halin-

jemster said...

Huhuhuhu.. jeles tengok kamera tuan.. Hehehhe...Selamat bermain dengan toy baru anda....

Izhal said...

jemster,
terima kasih... dah dua hari saya tak main... esok nak mainlah... heheh... sebenarnya kamera ni hadiah hari jadi isteri saya belikan, seminggu sebelum hari jadi saya yang ke 13, eh silap... 31...