Monday, August 07, 2006

Kolam Renang Sekolah :)

Sudah hari Isnin lagi di Hamamatsu... Di sana hari apa??? heheh... Memandangkan hari-hari Imenyejukkan badan sambil menguatkan otot seperti yang disarankan oleh Nabi Muhammad SAW adalah berenang...snin di bulan ogos ini panas, ramailah orang2 Hamamatsu yang suka menyejukkan badan... Salah satu caranya adalah berenang...


sejuk dan tenang...

Alhamdulillah di sekolah ini ada sebuah kolam renang yang panjangnya 50m. Ada pula dijaga oleh pelajar kelab renang jadi Insya-ALlah tak payah risau kalau nak lemas...


ahli kelab renang bertugas... agaknyalah...

jenis latihan... agaknya...

Bilik persalinannya bersih. Ada bahgian locker yang boleh dipakai. Disediakan kunchi tapi memandangkan ini Hamamatsu,saya letak saja semua barang dan tutup pintunya dengan kunchi dibiar disitu. Lepas tu pi shower sat dan terus terjun dalam pool... Insya-Allah barang2 selamat...


locker...

lantai kayu tinggi bilik persalinan...

Kolamnya tak adalah dalam sangat. Tahap kedalamannya sekata satu pook iaitu lebih kurang bawah puting saya ini... Tapi bagi orang2 pendek pasti dalam... heheh...Jadual waktunya ditampal dan ianya dibuka dari pukul 12pm hingga 3pm iaitu pukul 11am-2pm di Malaysia...


sinki basuhan...

shower...

jadual kolam renang... kiri sekali tarikh,column tengah, hari... column terakhir saya tak faham...

Hari-hari ianya dibuka yang menjadi tanda soal '???' Walaupun jadualnya ditampal tapi biasalah, saya kurang faham... Adakah tulisan kanji disebelah tulisan hari2 itu menandakan pool ditutup??? Atau adakah ruangan kosong disblah kanji hari2 itu menandakan ianya dibuka??? Untuk hari ini, tiada tulisan... buka??? tutup??? tak apalah, saya cuba bawa tuala danpi tengok... heheh...

-belajarlah baca kanji-

13 comments:

gitartong said...

kalau mandi dengan seluar dalam mandi, saya gelilah! :)

Izhal said...

gitartong,
rasa tak perlu geli sebab bersih berkilat2 pool ini. ada juga yang mandi dengan tights panjang seperti amalan melayu hamamatsu ;) tapi yang wajib kena pakai tutup kepala agar rambut tak gugur dalam kolam...

FaEzHussain said...

kalau wajib tutup rambut, alamatnya serkup tuan agak besar la, memandangkan rambut tuan pjg ikal mayang.... :D

tulisan kanji kat column kanan tu sama je corak dan bentuk lukisannya , saya agak itu maksudnya ia dibuka kut..yg takde tu, tak buka... agak je la.

ps:pasti saya akan buta huruf kalau jejak kaki ke Japan

NBK466 said...

Lawatan ke kolam renang nie lawatan sambil amik gambo ker? Takde bukti2 penulis gi berenang pun? he..he..he...

anita kema said...

he..he..betul kata org diatas...izhal pegi berenang ke, berendam? kui..kui..
kalau saya haruslah berendam saja sebab tak penah dapat berenang lebih dari 5 meter.....

yus said...

ni lawatan jer ker atau pegi berenang sekali? Betul tu, takde gambar en. izhal atau keluarga dlm tu pun..hehe. Anak2 pandai berenang ker?? Ada hati nak suruh anak belajar berenang, sbb diri sendiri tak pandai, konon biarlah anak pandai kan..kan...

Mama Sarah said...

kolam mandi yang steam tu tak de ke?

Zakiah said...

tak pandai swim ler. saya amik kelas masa final sem di uni dulu tapi hampeh asyik tenggelam ajer. Cikgu saya dah give up. Heheheh
Aik gambar locker ajer. Mana gambar orang yang berenang? Hehehe...

Izhal said...

zakiah,
tulah malangnya tak ada photographer yang nak ambil gambar perenang melayu hebat yang menulis blog ini heheh...

mama sarah,
oh tak ada...kalau ada tak layan le kolam renang ni heheh...

yus,
gambar depa memang tak ada pasal kolam renang ni untuk pelajar sahaja... tapi ada juga bawa dpa ke public pool... abangnya takut air dan adiknya selamber saja... heheh...

anita kema,
berendam ada, berenang pun ada... tapi memang penatle sebab dah lama tak berenang... yang syoknya sakit lutut hilang lepas berenang...

nbk466,
camno penulis nakambil gambar sendiri bernang... hendphone tinggal dalam loker... haaa gambar loker tu bukti kecil le tu... tapi sesungguhnya penulis bercakap benar biladia kata dia berenang/berendam heheh...

doktor fazhussain,
heheh... ya... agak besar... nasib baik tak ada awek2 nampak,kalau tak jatuh saham wooo...

THANKS FOR READING HAMAMATSU-NOW!!!
-izhal-

azlijamil said...

How tall are you?

Ija said...

kena pakai caps so kutu2 tak masuk dalam air. and also klorin tuh adalah bahan peluntur so rosak rambut nanti.. amalan baik before masuk kolam is to actually basahkan rambut ngan air before masuk dalam kolam renang.. so that rambut kita tak serap too much klorin.

iz pendek ajer.. tinggi dia tak sampai 6 kaki.. muehehe

Izhal said...

ija,
ko tu yg pendek... kata x ada masa nakmain blog???

Izhal said...

azli jamil,
about your height... i guess...