Monday, September 18, 2006

Janji update Hamamatsu Style

Assalamualikum wbt,

Ada banyak cerita2 menarik tentang Hamamatsu seperti gambar dari kedai potong kereta, jamuan makan sushi dan jamuan makan kedai pakistan di sekitar Hamamatsu ni... Tapi gambarnya belum sempat di muat turunkan (download) ke dalam pc ni...




TAPI, sempena dengan semangat JANJI 'UPDATE', terimalah lagu 'Stranger Than Love' oleh kumpulan Harem Scarem yang didendangankan oleh Faiq dengan Ryhtmist kacak dan tampan merangkap Lead Guitarist, tak lain dan tak bukan, guitarist kumpulan Euphoria yang bernama Izzie the Great... (panjang ayat tuuuu) Oh yaaa...lagu ini ditujukan khas kepada Geng Angkat Kotak Hamamatsu yang terdiri dari En. Aizad, En. Afiq, En. Shukri, En. Suhaidi, En. Saufi, En. Sazli, En. Imran yang baru2 ini banyak berjasa kepada kami sekeluarga :) Arigato-Gozaimashita!!! dan juga ditjukan kepada semua orang di Hamamatsu... dan juga semua orang yang baca blog ini yang rajin beri maklumbalas... dan juga orang yang rajin baca blog ini tapi diam... dan juga orang yang tak pernah baca blog ini tapi rajin layan gambar dalam blog ini...dan juga orang yang suka bercakap2 di kotak jerit (shout box)...

-dan juga untuk anda-

30 comments:

Anonymous said...

hi En Izhal sekeluarga..apa khabar?saya baru je singgah kat sini dan adela baca sikit-sikit pasal entries yang lepas-lepas tu..tapi tak abis baca lagi sebb tak larat nak baca sume dlm satu hari..hehe..
oh. En Izhal duk kat b.b.b..eh!saya pun..seksyen 4.

sebenarnye, saya ade byk soalan nak tanye en.izhal sebab saya memang suka baca cerita negeri jepun..nasib baik jumpa blog yang aktif cam ni..Jadi, bole ke saya bertanya soalan-soalan kepada en.izhal kat sini?..especially pasal negeri jepun, orang jepun, budaya jepun,bahasa jepun n etc..

leeza said...

Wah! Izzie the Great or Gandalf the Great(LOTR)..oopss, gomen ne! Bapak budak bukan main lagi sama naik. :)

Dah nak balik Mesia? Selamat berberangkat balik ya!

Saya bukan rocker tapi layan juga lagu macam ni, suka lagu Phantom of The Opera - Iron Maiden *classic* and The Beast and The Harlot - Avenged Sevenfold and many more...heeheehee! Sampai jumpa lagi di ruang cyber!!

Izhal said...

leeza,
gandolf the grey, heheh... saya suka dia tu... thank you, Insya-Allah selamat :)

anonymous,
ya boleh saja, tapi bab bahasa jepun tu tak reti la saya nak jawabnya... blog aktif? heheheh... arigatou ne... tapi tak lama lagi nak tutup dah blog ni :)

Syikin said...

salam,

sayang tak dpt dengar lagu ni..apsal entah.

nanti tutup blog ni, bukak yg baru ke?tp jgn delete ya blog ni..

bimmer_man said...

izhal san,
hmm.. sikit hari je lagi nak berangkat dari Hamamatsu yer.. BBB ada macam Hamamatsu tak? jauh panggang dari api yer.. saya selalu gak pi seksyen 3 sana tu.. juga seksyen2 yg lain.. hehehe..

huhuhu.. nak tutup blog? janganla.. kasi sambung je.. tukar plak tajuk dia.. Bangi Now ke.. takpun bukak je izhal.com ke.. baru power!

p/s: tunggu entry kedai potong kereta nih! :P

Raiedzall said...

sgt menghiburkan...:)

yus said...

menghiburkan.....

bila balik Malaysia yer en izhal??

Izhal said...

yus,
kalau dapat tiket, Insya-Allah 23 September ni...

raidzall,
;)

bimmer_man,
bagi saya la kannn, BBB adalah best in the world... :) Hamamatsu 2nd best heheh... Bangi-Now??? heheh...

syikin,
oh tak dengar pun tak pe... tak rugi apa2 :) Insya-Allah tak delete...biar saja terawang-awang neee :)

Sherin Almashor said...

Izzie the great, ur son pun macam u juga la pandai main gitar. Nanti u and the bangi geng boleh start second generation for Euphoria. This time ur son pula jadi lead guitarist!:)

Yea, u should continue blogging from BBB! I would like to hear news from Bangi since I jarang jumpa friends from BBB.:)

blackpurple said...

Hehehe.....

Tahniah....!!! Tak sia-sialah bakat seni turun ke anak...!

NBK466 said...

He..he..he..Stanger Than Love terra...lagu 'tuai padi antara masak' tak tau..he..he..he...abis camno??

Faruha said...

belum sempat play lagi u-tube tu. But I guess 'like father, like son'.
Dah nak balik msia ke, dulu selalu jgk saya g lunch di b.b.b tu.
Selamat berkemas2 buat wife...sure penatkan.

Lan Rambai said...

setakat aku menaip ni.. dah dekat 3 minit aku klik play.. tapi baru 2 saat jer yg kluar vid tu..... server slow nak mampus kat opis ni.. laaaa... vid tu 3 saat je ker? penat aku tunggu...

mama sarah said...

i tell you Faiq has a fan now. (My Sarah lah) Sepuluh kali dia suruh replay nak tgk Faiq. and tanya "FAiq pergi mana tu?" bila faiq menghilang.

LEpas ni kena sorok-sorok tgk blog ni. Nanti sarah sibuk nak tgk faiq lagi! isykh.

Lan Rambai said...

laaa.. apsal ahh server opis ni tah.. bila aku masuk ke wb youtube tu baru tahu yg video tu patutnya dekat 4 minit....

mama sarah said...

p/s: kelakarlah faiq sempat nyanyi twinkle twinkle eh? tak leh bawa gi concert lagi ni.

Izhal said...

mama sarah,
wow pendengaran puan hebatlah!!! memang betul lagu tu dia nyanyi!!! power betul your hearing...

lanrambai,
ooo ini masalah antara youtube dan blogspot ni kot...

mama sarah,
ooo iye ke... okay lah tu... faiq pun single lagi hahahaha... tapi kannn kalau cakap kat dia pun sure dia kembang punya, budak2 mana nak tau semua ni... kalau time remaja esok entahle... heheh... by the way, faiq pi massuk bilik buat apa entah, last2 keluar kan menangis kannn, kena marah le tu... arigatou ne :)

lan rambai,
ehhh ni tahun 2006 dah ni... masalah server slow tu masalah hujung2 1980-an tu... heheh...

faruha,
oh tak play pun tak apa... tak rugi apa... saja ja main gitar sekejap sambil-sambil kemas kotak haritu :) semua tu nak hantar balik BBB le...

nbk466,
bak mai chord lagu tu... nanti saya boleh youtubekan pakai ibanez RG heheh... siap head banging macam padi kena thrashing je :)

blackpurple,
hahahaha... arigatogozaimashita :)... harap2 dia takle 100% jadi rock sampai nak pakai sluar koyak pula...

sherin,
now thats a scary thought... pi jamming tapi lead guitarist budak2 hahaha... thanks :)

Mama Rock said...

aik, apasal Ryhtmist kacak dan tampan merangkap Lead Guitarist tu nampak rambut je? btw, Faiq rock!!!!

Izhal said...

mama rock,
sebab ketampanan beliau terlalu hebat takut meletup screen pc orang heheh...

dah aih... saja mau tunjuk chord gitar tu, kan lagi syok tengok dari rupa guitarist yang kacak, tampan, hebat, wangi, pandai, bergaya, berbadan sasa, berjasa pada negara, etc... heheh...

ikelah said...

saya pakai dailup. streamyx saya down, hotspot bermasalah... so susah nak dengar dan menonton...

selamat berangkat pulang. bye bye hamamatsu. hamamatsu past, bangi coming.

~ahni~ said...

dah angkat dah kotak? coming soon lah eh...

anggerik merah said...

like father like son....so cute.

Selamat berangkat pulang.

mama sarah said...

aiyo faiq punya penangan, kantoi dgn Sarah lagi. Sarah paksa tengok ni.

"Mama please lah, Sarah nak tengok Faiq. Kelakar sangat. Please lah. Please lah."

Tenno Miyake said...

hek elleh...

citer la pasal awek2 jepun.. geisha ke..

tak pun citer la pasal kena tipu masa beli PS.. hehehehehe :p

amanitium said...

selamat pulang ke bangi! masjid baru da siap direnovate. yang lain-lain masih sama dan serupa. :D

Syikin said...

salam,

Izhal, blog saya kena serang lagi oleh puak2 racism ni..awak boleh baca kat komen entri saya yg terkini.
harap maklum.

Sherin Almashor said...

izhal, nampaknya anak mama sarah dah berkenan kat Faiq. :)

agus said...

Comel! Ada bakat star! Maka lengkaplah Kumpulan Gitar Rancak Hamamatsu!

zakzak said...

selamat pulang ke Malaysia.
boleh le nanti student panggil Izhal-Sensei hehehe :P

Izhal said...

zakzak,
arigatou :)

agus,
heheh... ini bakat main2 saja laaa... :)

sherin,
okayla tu... anak doktor :)

syikin,
ok, nanti saya tengok... depa ni patut hidup sendiri kat bulan...

amanitium,
makin meriah masjid bangi neee :) tapi bangi la ni dah over rated la,ramai sangat orang... but home is home :)

tenno miyake,
no pictures of geisha la... PS... itu cerita waktu di Amerika dulu... eheh...

mama sarah,
berapa hantaran ni??? heheh...

anggerik merah,
arigatou ne :) father very cute laaa heheh...

ikelah,
tak pe tak rugi kalau tak tonton pun :) thank you :)

~ahni~,
dah angkat dah... coming soon to a place near you...

THANKS FOR READING HAMAMATSU-NOW!!!
-izhal abdul halin-