Thursday, September 07, 2006

Sayonara Nagao Sensei :(

Mungkin inilah kali terakhir Izz Farish dan Faiq akan ke klinik Nagao, untuk berjumpa dengan Nagao Sensei yang menjaga kesihatan mereka selama depa di Jepun ini...


anak katak???

anak katak juga???

katak jadian...

Nagao Sensei ini orangnya baik. Tahun ini ada kliniknya ditutup sebab dia bekerja part time untuk memeriksa budak2 yang hendak diberi pelalian polio beramai2... Tak percaya, klik di sini... bukan klik sini, tapi sini... Tapi mungkin juga dia dapat elaun brebuat demikian...Tak kesahlah, kami tahu dia ni baik... Kadang2 siap bagi salam lagi kat budak2 ni...


katak!!!

katak dalam bahasa jepun adalah kairu...

Tapi Izz Farish bila masuk saja bilik pemeriksaan dan nampak muka Nagao Sensei, teruslah dia menangis tak berlagu... Dia memang ingat doktor comel ini suka meng-injek dia...


lepas injek dapat tampal katun...

luar klinik Nagao Sensei...

kereta Nagao Sensei...

gambar kenang-kenangan dengan Nagao Sensei...

Kalau anda akan tinggal di Hamamatsu suatu hari nanti, silalah cari Nagao Sensei untuk menjaga kesihatan keluarga anda... Bukan sahaja di kliniknya banyak permainan syok-syok macam katak, tapi dari anak sampai ke bapak dia boleh perscribe ubat :)

- Nagao Sensei bersih, cekap, amanah :) -

a note to mama sarah... hope you get this... i have no idea why but i'm having trouble leaving comments in your blog...i've tried in firewox as well as in explorer... did you switch to blogger beta or someting??? the same in your husbands blog... hmmmm...

39 comments:

KAMATO said...

Nampak mesra benor anak2 izhal dgan sensei tu

bimmer_man said...

nampaknya selain pandai injek budak2, Nagao Sensei turut memiliki ultimate driving machine, tak nak plak dia pakai kereta jepon yer..
topi katak serta mainan2 katak tu pun menarik..
lawak plak tengok muka Nagao Sensei kontrol hensem kat gambar kenang-kenangan tu..

juwaidah said...

Muka Nagao Sensei macam nak nangis jer.. Dia syahdu ke bila tahu korang nak balik Msia dah?
p/s: gambar bapak katak takde ker? :D

simah said...

berapa lama lagi korang sekeluarga akan ada kat sana izhal? lepas balik tajuk blog ni jadi apa pulak?

Izhal said...

kamato,
depa sebenarnya tak suka sangat doktor tu sebab suka inject, letak benda dalam mulut dan picit2 perut depa... heheh... budak2... apa yang depa tau... hmmm... banyak dari apa yang kita tau...

bimmer_man,
ha ah... sure lebih kurang hebat dengan ultimate driving machine bimmer_man... jepun ni kalau loaded dia suka lagi barang2 eropah... sayang bukannya barang2 malaysia neee...

juwaidah,
kalau nampak, gambar izz farish tu baru lepas menangis kena inject... heheh...

simah,
tengah tunggu tiket ni... sepatutnya 23 september ni kami nak balik dah... lepas ni tajuk blog... hmmmmmmmmmmm... ntah...

tasya said...

comel laa faiq dgn izz pakai sarung kepala kodok tu...nak pinjam bleh? hehe...nanti nak cari jugaklaaa sarung kepala macam tu

ada lagu katak jepun tu, tapi tak ingat...dedicate lagu ni kat 2 bdak comel pakai sarung kepala katak

kodok ngorok rokotok2X
di pinggir kali rikitik2X
dia jatuh rokotok2X
lalu mati rikitik2X

simah and izhal...apa kata nama blog ni nanti ditukar kepada...BaBaBa...now.. hehehe

zino said...

katak tu boleh bawak balik ke..? hehe lagi satu zino pekenan dengan tampal katun tu kreatif betul..

baby hari tu kene injet marah dengan abah dia.. kenapa suruh dr injet minta ubat je lah hehe

blackpurple said...

Katak itu.... hehehe..

Kat pekan Pt Jawa pun ada juga kedai ubat sensei.... tapi kedai ubat tradisional cina la..

Hehehe..

NBK466 said...

Mungkin dia nie lahir kenan katak kot..he..he..he..Anyhow...salute to Dr. Nagao.... Klinik dia tutup terus ker temp saja?

rinnchan said...

* Nama IZZ tu sama mcm nama anak saudara tp IZZ sahaja. Ada anak 4 org..IZZATI, IZZAT, IZZ, IYAZ.. yg last tu dah tak leh pendek lagi heh..heh..heh..
* kalau tak silap katak tu adalah satu watak katun yg agak famous jugak masa dulu2..Namanya KEROPPI. Kat malaysia pun ada gak kalau kita pi kat major dept store...

Mama Rock said...

oh dah nak balik mesia ke? hilang lah dua orang patient nagao sensie ya...
tapi bestkan gi klinik yang doctor boleh sub check sumer orang yang temankan patient kan... :)

~ahni~ said...

ishh dia siap boleh posing dgn doktor tu lagi. Inipun memberikan idea kpd saya supaya ambik gmbr anak sy dgn doktor favourite kami

black_crowe said...

cutenyeee....macam katak lam naruto...so contact me when youre home:)...my yahoo is dazel_crowe

shu said...

saya igt sensei tu panggilan utk cikgu saja.. onizuka sensei..

wah... bnyk katak..

saya juga mcm izz farish.. tak suka ke klinik jumpa doktor.. ha.. sampai skrg masih cam tu..

Amir EtCetera said...

Hmmm... Katak Kero Keropi.. interesting.
:)

Thanks for dropping by the blog

farah y said...

Bye bye Nagao Sensei!

Owah, katak² chomey!

Takpela izz farish, akak punya adik yang dah masuk universiti tu pun merengek lagi kalau kene inject jarum kat klinik tau! Hehe :p

PB said...

lawa la topi katak tu.
mcm bro zino, pb pun berkenan dgn sticker katun tu..

cutieeeeeee

Izhal said...

farah y,
biar betul, sampai masuk university tuuu...

amir etcetara,
thank you too...

shu,
sensei tu panggilan untuk orang2 power seperti doktor, cikgu, professor, guru karate etc... baguslah tak suka ke klinik... semoga sihat selalu ne :)

black_crowe,
thank you... Okay, will contact you :)

~ahni~,
hahaha... syok juga tengok reaksi orang bila kita offer nak ambil gambaq depa ni... juga satu kenangan penting gambar anak2 Puan dengan pediatrician depa tu... jadi teruskan niat itu :)

mama rock,
ha ah, best juga... tambah2 kat sni doktor tu pandai cakap orang putih jadi taklah payah kerja kami nak cari klinik lain... nak cari klinik pun bukannya senang... iyelah, semuanya tulis jawi jepun neee...

rinnchan,
wah simple-simple nama mereka neee... senang macam ni...
oh katak ni pun salah satu icon katun jepun ke? baru tau ni... arigatou neee...

nbk466,
dia tutup half dah je kot haritu... tapi dia ni memang salute la...

blackpurple,
bagus juga kalau sekali-sekala pi kedai ubat sensei kat parit jawa tu minta ubat neee...

zino,
tak boleh le bawak balik katak tu... anak kita boleh le bawak balik heheh...

sure kesian tengok baby kena cucuk nee... saya jadi tukang pegang anak pun tak sampai hati nengok... lepas proses cucuk datang pula pross pujuk neee...

tasya,
terima kasih banyak2 sudi typekan pantun untuk berudu-berudu saya tu... heheh... macam pantun jawa nee...

tasya said...

AIYAAAA izhal...you dunno ahh??

tu bukan pantun...it's a song...malaysia punya lagu katak utk kanak2..erkk jawa sebenarnya hahaha...I'm not malaylaa...i'm mix jawa, chinese, bugis and banjar..my grandparents semua pendatang, naik kapal mai malaysia hehe..SO I'M MALAYSIAN hehe

Ayu said...

comelnya budak2 tuh berkatak hehehe

Izhal said...

tasya,
lahai, saya pun blood jawa campor arab... baru la malaysian neee :)

pb,
kannn, saya pun rasa cam nak pow je topi tu buat pakai bawak kereta :) barulah awek sebelah pandang semacam je heheh...

ayu,
neee... thanks :)

mamasinga said...

nak jugak bebudak tu amik gambar ngan doktor..anak saya kalo boleh lepas cek terus nak lari balik rumah..

Raiedzall said...

emm.. ada unsur2 kesayuan entry nih...

mama sarah said...

answering to your note papa rock.

yes, both mynn and i have moved to blogger beta. tak sangka ada problem macam ni! Nooooooo!!! some tak de problem. some kept on trying and akhirnya berjaya tinggalkan comment.

Faiq nampak tinggi, sudah separuh Pn Fara!

Izhal said...

mamasinga,
masa tu faiq masuk bila dahhabis checkup... saya tarik nak ambil gambar melompat ala-ala katak gitu tapi saya paksa juga dan last2 doktor tu pangku terus terpaku diam ketakutan kot... heheh...

raiedzall,
iyelah tuan... sensei ni jaga depa ni dari kecik... kalau pi klinik tu nak bagi imuunization, bersungguh dia check up, explain detail pasal ubat tu dan juga tunjukkan carta side effct sebelum cucuk... dia juga tunjukkan botol vaccine kat saya nak confirm expiry date dan jenis vaccine... kalau kami call, dia tak bagi nurse jawab, dia yang jawab... ini doktor orang baik :)

mama sarah,
i have tried many many times but still cant... even tried from my lab today... im sure you're aware that beta means test version... anything with beta is not full proof technology yet...

ha ah kannn... dah separuh emak dia... mannn, dulu muat dalam perut mak dia tu...

okay, off to give it another try...

mama sarah said...

sensei,

saya baru tahu maksudnya sebegitu. huhu. tapi saya tak menyesal.

sudahkah anda mencuba mengkomen under 'other' or anonymous? bosanlah macam ni.

i was thinking to pindah ke wordpress. tapi LAGI banyak kerja. so kononnya upgrade ke blog beta je. tak pelah. hopefully sooner or later server akan baiki lah tu. thank you masih berusaha utk meninggalkan komen.

Izhal said...

mama sarah,
tadi try lagi cannot... eh belum lagi la pula try anonymous commenter... okay here i go...

Abg IM! said...

hahah..uols.. org jepun ni mmg kreatif kan.. ade2 je dierang nak menarik perhatian.. cm kat klinik bebudak.. tpi its a good thing.. apsal kat mesia tak der ye..ops.. sbb perangai kebanyakan org mesia kot.. hiks..
pe pe pon surely uols miss klinik kt sana nnti bila dh balik mesia.

rossya said...

cute ler plaster cartoon tu... budak2 tengok pun tenang.. kalau tampal kan kat orang2 tua pun bagus agaknyer... pun cute jugak..
ok Izz & Faiq.. say bye-bye to Nagao Sensei.. jangan sedih tau..

Faruha said...

dah nak bali ke..., harap hamamatsu tetap dlm kenangan.
Semoga selamat semuanya.

anggerik merah said...

Comeinya....

Ish best jugak kalau kena inject lepas tu dapat sticker cartoon kat cotton tuh. Cepat hilang sakit..:-)

Izhal, bila balik Msia?

ikelah said...

dah bersiap untuk balik malaysia ke?

hows the medical care di sana? mahal?

Sastri said...

izhal dah nak balik malaysia ker? bestnyer kalo ada klinik mcm tu kat KL ni kan? lepas injek, leh dapat plaster kartun... keskeskes...

Izhal said...

sastri,
mesti ada punya... takkan tak dak kot...

ikelah,
very good, friendly, convenient and very cheap... its a fixed 500yen per visit for children... thats like spending RM5 if not counting the forex ;)

anggerik merah,
ha ah... kalau faiq yang dah faham bahasa sikit tu ditanya dulu sticker mana nak sebelum inject...
Insya-Allah 23 September ni berangkatle...

faruha,
dalam dua minggu lagi... ya dalam kenangan seumur hidup Insya-Allah...

rosyya,
ya la, bagi kat orang dewasa supaya boleh rasa muda :)

roland hashim,
ha ah sure miss punyalah... dah la servis bagus, mujarab dan mesra lagi gitu...

thewailer said...

izhal, bro I'm in Cali now already...smooth flight and good weather..people..entah hehe
hmm...good to hear your family was in good hands of such a sensei :)

Amir Azmi said...

Klinik tu memang mesra pelanggan, Kira anak-anak anda sudah boleh berbahasa Jepun la! Apa maksud, kali terkahir jumpa Sensei? nak balik Malaysia dah ker?

maklang said...

Selamat balik ketanahair...nanti kami rindu nak dengar cerita2 Jepun ni...

yus said...

waah dah nak balik. Dapat beraya di Malaysia ker tahun ni?? Kalau betul bestnya.

Apsal banyak noo permaianan katak kat klinik Nagoa sensei tu?? Muka anak Izhal yg sulung tu sebiji mcm bapaknya...hehe

Izhal said...

the wailer,
glad for you... be safe when you hit the waves neee :)
were gonna miss this sensei ofcourse...

amir azmi,
yang sulung tu baru 3 tahun umurnya dan baru nak belajar bercakap... tapi iya, memang dia ada cakap bahasa jepun sikit2 mungkin belajar dari TV... Kali terakhir jumpa Sensei, heheh ... INsya-Allah kalau budak2 ni tak sakit sampai 23 September ni, ta perlulah kami nak kesana lagi... nak balik Malaysia dah :)

yus,
ha ah, gitu-gitulah hendaknya, Alhamdulillah... heheh... jadi pagi raya tu ingat nak gi kat masjid bangi le... heheh...
mana tak banyak katak dan permainan lainnya, pedietricianle katakan... heheh...
muka macam saya??? arigatou ne :)

THANK YOU FOR READING HAMAMATSU-NOW!!!
-izhal abdul halin-