Thursday, September 21, 2006

Kedai Potong Hamamatsu :)

Jika anda pernah nampak di Malaysia bersepah2 kedai potong kereta... Di kedai2 ini bahagian gantian bagi kereta2 Jepun mahupun German boleh dibeli dengan murahnya... Mungkin ramai wanita2 yang ingat kereta2 di kedai tersebut adalah kereta yang dah barai sebab mengalami kemalangan... Ohhhh tidakkkk...


tuan nazeer (big boss man)

akan dipotong...

akan dipotong juga...

akan dipotong juga...

potong macam sushi...

jejaka idaman hamamatsu...

Bahagian2 kereta tersebut adalah dari kereta yang elok yang diimport dari Jepun dan mungkin juga dari Hamamatsu!!! heheh... Ianya dibeli dari pasar lelong kereta di Jepun... Kemudian dipotong2 dan diambil bahagian2 yang elok dan dimasukkan dalam kontena dan dieksport ke Malaysia... Iya, ada banyak kedai lelong kereta di sekitar Hamamatsu :)


tengah kena potong...

tukang potong dan kereta akan dipotong...

'Hamamatsu hebat' juga tak ketinggalan dalam perniagaan lumayan ini. Di sini ianya diklolakan oleh seorang peniaga dari Singapura bernama En. Nazeer Cafoor... Saya terjumpa dia 2 tahun lepas di sini... Kali ini dia membantu saya untuk menghantar barang2 saya balik ke Malaysia menggunakan kontena... Alhamduillah jumpa dia ni, kalau nak shipping pakai syarikat jepun, baik tak payah shipping sebab harganya terlalu power...


cara duduk atas kereta nak kena potong...

Oh ya di kedai lelong kereta ini anda boleh beli kereta dari grd 1 bintang sampai ke 5 bintang... Kalau dah sampai 5 bintang tu maksudnya macam kereta baru le... Sebabnya kereta 5 bintang boleh masuk pasar lelong mungkin kerana ada orang kaya jepun beli kereta, pakai 3 bulan dan tak suka lalu terus dia lelong... heheh...


sikit lagi kena potong...

fork lift di kedai potong...

batu di kedai potong...

Di syarikat En. Nazeer, ada orang dari rusia dan malaysia bekerja sebagai pemotong kereta dan seorang jepun sebagai kerani... best job in the world neee... kalau lelaki sejati masuk kedai ni, pasti terasa macam masuk IKEA atau KLCC neee...


dah kena potong dan di susun smentara...

dah kena potong seat ni...

motor...

enjin dah kena potong...

fork lift in action!!!

potongan hebat...

barang2 nak bawak balik malaysia...

Negara-negara beli kereta potong dari Hamamastu adalah Malaysia, Afrika, Dubai, Rusia dan kadang2 Amerika... Oh, seperti idaman semua lelaki sejati, saya telah dapat naik forklift heheh...

-hidup kedai potong-

32 Comments:

Blogger Sherin Almashor said...

BMW kat belakang tu pun kena potong juga ke??!! Sayang nye..

Syok tak naik forklift? Teringin juga le.:P

Nasib baik u jumpa this nice man. At least senang hantar barang balik ke M'sia.

11:31 AM  
Anonymous bimmer_man said...

izhal san,
keta kat sana bawak balik tak? mesti bawak punya kan.. tak kan nak potong2 bawak balik.. miehehe

huhuuhu.. kalau tau ada lawatan ke kedai potong nih, boleh la kirim enjin 4-5 ketol..

takde bincang2 bisnes ke ngan tokey kedai potong tu? jgn lost contact ngan dia plak ye.. mana le tau nak bawak masuk injin turbo plak lepas nih..

forklift is the first 4 wheel vehicle yg saya bawak.. mula2 penin gak pasal stereng dia gerakkan tayar belakang.. tapi lama2 jadi tera lah.. siap leh racing forklift dalam kilang.. hahaha

p/s: tak lama lagi ni nak balik kan.. nanti buat la satu entry 'Sayonara Hamamatsu'.. start dari kuar pintu rumah, sampai la ke airport..sampai la landing KLIA..

2:10 PM  
Blogger The Singa said...

waaa..bes ker naik forklift..? kena angkut barang sendiri naik kontena ker..? siap bawka balik sofa lagi..hehe

3:13 PM  
Blogger Mama Sarah said...

"hantaran" kereta potong tak diterima ok? heh heh.

4:46 PM  
Blogger Kak Lady said...

Eh...kenapa diorang potong kereta yang baik2 tu...nampak elok je lagik...

Kalau kat Kg Melayu subang ni memang berlambak2 kedai kereta potong...

4:54 PM  
Blogger Izhal said...

kak lady,
depa potong sebab nak ambil spare part yang elok2 aje :) ini satu business juta2 punya line ni...

mama sarah,
oh ya kaaa... hmmmmm... hantaran amende nak bagi ye... sushi potoing boleh ka??? heheh...

mama singa,
ha ah sendiri la angkut... nasib2 baik bujang2 hamamatsu ni sedia membantu, Alhamduillah...

bimmer_man,
iye, bawa balik juga :) entry sayonara dah siap, tinggal nak publish je nanti heheh... lepas posa restoran bismillah neee :)

sherin almashor,
dalam gambar2 tu ada satu je bmw yang tak dipotong... yang kat belakang 3 orang jejaka idaman hamamatsu tu tak potong :)

5:41 PM  
Blogger NBK466 said...

Den nie hah kojo kilang...dah naik bohsan bawak forklift..riak ler tuh.he.he.he..

Dengarnya kat sana lifetime kete 5 tahun..Alahai cantik2 lagi kete BM & Lancer tuh...dari dipotong kan elok sedekah kat den..hu..hu..hu..

5:54 PM  
Blogger ~ahni~ said...

Heran betul lelaki sejati ni teringin nak naik forklift.

6:15 PM  
Blogger shu said...

semua lelaki sejati nak naik forklift?? betul ke?

wah.. dpt kontena murah sikit ya.. alhamdulillah..

8:46 PM  
Blogger zino said...

dalam kontena tu ada keter potong ke? hehe

10:28 PM  
Blogger Shami said...

Biler sampai Msia....lepas nih....berblog dari mana pulak.....he..he...

12:46 AM  
Blogger Izhal said...

shami,
Insya-Allah 23.09 ni :) lepas ni layan blog dari Malaysia pula nee :)

zino,
oh tidak ada... kalau ada sure sronok punya neee :)

shu,
betul la tu... kalau tak de keinginan naik forklift, mesti ada senget sikit la lelaki itu hahaha... Alhamdulillah murah neee...

~ahni~,
kenapa heran pula??? heheh...

THANKS FOR READING HAMAMATSU-NOW!!!
-izhal abdul halin-

1:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

batu kat kedai potong tu nampak menarik... rasa2nye kt msia takde batu jenis tu... gabuih la website nie

3:17 AM  
Anonymous z_dane said...

ada contact tuan nazeer lg ak?

9:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

ishkkk.. tu lah.. kalau kat mesia benbarang ni semua harga kow kow. Kat sana siap diorang boleh campak aje. Sama la macam kereta proton kita..
agak agak dah bosan tutup pintu guna tangan sepak aje guna kaki. tapi itu normal..aku pun paham..aku pun teringin nak naik fork lift walaupun kat opis pernec ku ni ada seketul. Aku nak try buat donut boleh tak rasa nye. huhuhuhu

3:55 PM  
Anonymous Anonymous said...

I nak tahu... business potong kerata ini. Kementerian mana yg bagi lesen berniaga?? Lesen itu di panggil apa? I berhajat untuk membuat tersis pasal perniagaan potong kerata for my final exam. Boleh tak you tolong??

5:50 PM  
Anonymous Anonymous said...

aku nak cari dashboard evo ix..ada tak? aku nak tanya la berapa harganya...kalau boleh au nak amik seketul..ok..camne aku nak kontek ek?

1:58 PM  
Anonymous Anonymous said...

hello,saya nak tanya ada tak body kit nissan serena c23 dan sun roof and air,abs nye..klau ada tlong respon.please tringin sgt2..cpt..bye reply at my_ash_mail@yahoo.com

8:52 PM  
Blogger zam said...

salam bro.....nak tumpang tanye lah.
ade kwn gue kat jepun then gue nak suh die bwk bk half cut cam ner ek?

5:03 PM  
Anonymous Loqs said...

Izhal, u punya kedai ni kat mana? ada x barang2 suzuki SJ410 adik beradik jimny tu? i nak cari barang-barang kete ni susah betol..kut2 u ada barang2 ni..bleh inform i.currently tgh mencari steering box suzuki SJ410 '89.
email me : loqmint@yahoo.com

Thanks bro and nice blog.

2:33 PM  
Blogger kalamhaty said...

nak cari power windows untuk mazda 323 4 pintu tahun 1986..... kalau ada tolong call 0166856852

1:14 PM  
Anonymous Anonymous said...

salam...
nk tanya kreta potong toyota rav 4 L
1.8 ada x...

kalu ada email sya kat
asyran_84@yahoo.com

4:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

askm...

saya tgh cari parts utk mazda eunos NA6CE, macamana caranya saya nak contact kedai potong pakcik ni?
ada no tepon/address/mail tak?

harap dapat reply,tima kasih

raihans2001@yahoo.com

3:57 PM  
Blogger tisyamaira7879 said...

harga halfcut b6 berapa

9:49 PM  
Blogger 日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

3:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

ada peluang kerja untuk ke Jepun tak? saya berminat dan memerlukan kerja.

4:09 PM  
Blogger ida said...

Salam...eh nie tempat saye keja dl..hehe...tak sangka ada kat sini...rasa2 penah jumpa tak kat tmpt potong tu?sape nie yek?

1:44 PM  
Blogger ida said...

Sori saya gune my wife punya email...

1:46 PM  
Blogger ida said...

Kalo tak silap pic yg kontena tu loading skali ngan bmw e46 kan?kalo tak silap la..

2:16 PM  
Anonymous Anonymous said...

sy pencari part2 kereta. mmg nk cri ckd 1car terus. cmner nk dptkan ia.

6:04 PM  
Blogger puva nesan said...

bro kat mana lokasi kedai i nak spare part nissan serena c23

6:58 AM  
Blogger puva nesan said...

bro kat mana lokasi kedai u i nak sparepart nissan c23

7:00 AM  

Post a Comment

<< Home