Friday, June 23, 2006

Kedai Rabbit Hamamatsu :)

Kalau anda ada keluarga di Hamamatsu dan ada pula budak2 kecil dalam kelaurga anda, mesti anda ke kedai Elfin doll atau kami panggil kedai rabbit... Kedai ini dipanggil kedai rabbit sebab logonya seekor arnab katun...


signboard besar dari jalan dah nampak...

kedai rabbit...

Kedai ini samalah macam kedai anakku di Malaysia. Ianya bukan menjual anak2 tetapi barang2 keperluan anak2... Bermulalah dari keperluan anak dalam kandungan sampailah anak yang dah masuk tadika...


ruangan bapa heheh...

kanak2 hamamatsu dah dapat habuan dari rabbit...

Kedai ini memang untuk keluarga dari segenap lapisan masyarakat Hamamatsu... Untuk bapa2 yang merokok, depa sediakan satu sudut merokok di luar kedai... heheh... siap ada vending machine untuk beli air kopi sambil menikmati rokok kesukaan bapa tersebut :D


syurga dunia...

Kita mula dengan kawasan bayi... Di sini segala kelengkapan untuk simanja ada... Botol susu macam2 jenis, thermometer untuk tengok suhu baby, pampers, makanan bayi, susu bayi semuanya ada... harganya pun murah dari di supermarket biasa... barang2 disusun rapi dan bayi tersebut boleh pi ambil apa yang dia suka sendiri...


pram terkini...

bath tub baby...

Untuk bayi2 besar sikit ada dijual kerusi kereta yang lebih cantik dari kerusi kereta saya... rupa macam seat dalam kereta sport pun ada. warna2nya pun garang2 dan sekali pandang macam bayi tersebut boleh memandu... heheh...


fesyen mengandung hamamatsu...

portable toilet...

bahagian permainan kanak2 sudah pasti ada di sini... permainannya pun berjenis2 dari bola simple sampailah ke alat2 musik kanak2... kanak2 yang kesini mesti melekat berjam2 di kawasan ni sebab setengah2 mainannya dah dibuka dan boleh dimain2...


adik membeli-belah...

abang suka world cup...

bahagian pakaian kanak2nya amat bagus sekali. harga murah dan macam2 fesyen ada... kalau kanak2 yang rugged boleh dibelikan jeans, kalau yang suka 'menyemat' ada kemeja lawa2 macam eksekutif klcc... kasut2 pun banyak... ada jenis yang keluar bunyi 'pip pip pip' bila budak2 berlari... ada yang berenda-renda macam skirt... topi budak2 pun ada... ada jenis topi cap, topi koboi dan topi kopiah...


susu dan botol susu...

bucket seats...

pendek kata, kalau anda bujang pun boleh layan kedai ni... iyelah, kalau ada geng2 anda yang baru dapat baby, bolehlah anda ke kedai rabbit ni untuk belikan hadiah heheh...

-i was a baby 30 years ago-

14 Comments:

Blogger FaEzHussain said...

Tuan Izhal,
kat kedai rabbit ni takde juai rabbit ker?
Best nya, kalau saya ke situ, pasti rambang mata, yg takde dlm list nak beli, pasti 'ter'beli.
cam kat sini, mothercare ler....

2:51 AM  
Anonymous azli jamil said...

That's a merged peace sign by faiq, aye?

11:26 AM  
Blogger Fretsurfer said...

"-i was a baby 30 years ago-"

Dude,

You're still a baby.

Nyahahahahahahahahahahahaha!

4:35 PM  
Blogger Ajzie said...

Suka sgt kedai mcm nih. Kalau kat Msia tokey kedai Anakku tuh dah naik kenal muka Ajzie coz tiap2 minggu pergi.. Dah jadi geng baik ngan pekerja2&boss mereka sekali. Kalau ada sale siap call tuh..huhuhu. Mahal tak regga kat kedai Rabbit nih? Kat sini tak de ler kedai mcm nih.. Paling carut ToyRUs ler..

7:49 PM  
Anonymous maslina said...

muka faiq tu mmg ada muka ija..small cute face. muka izz farish pulak muka jepun.. mungkinkah kerana dia lahir kat jepun??
btw,dah biasa sebut en.alfian sbb dia tutor kat fakulti saya.. en.izhal pun tutor kat f.engineering kan.. bole la tuh panggil en.izhal gak... cuma balik nanti jadik dr. izhal pulak la eh.. heheheh...

8:13 PM  
Blogger KAMATO said...

tu la tempat syurga kanak2, kalau anak saya pergi tempat tu tak mau keluar selagi tak beli apa yg dia nak

11:54 PM  
Blogger thewailer said...

japs stores and malls are really creatively cute, look at the anime industry...reaping the minds the world over (except me hehe)

11:57 PM  
Blogger Syikin said...

bestnya dpt masuk rabbit tu..beli apa utk anak2?

2:06 AM  
Blogger simah said...

puan fara ada plan nak tambah baby tak?

8:04 AM  
Blogger Izhal said...

Dr. Faez,
mana ada jual rabbit sini... heheh... tu ha geram kan tengok sat kereta budak2 tu... macam seat kereta f1 pun ada...

azli jamil,
ha ah... hahaha... he's a peace loving kid i guess :)

fretsurfer,
i know... a big cute baby... siap minum dalam botol lagi tu... botol coke la tapi heheh...

azjie,
wah ini sudah bagus... sure dapat layanan 1st class gituuuu :)

maslina,
macam muka ija??? hahaha orang 2nd kata gitu... orang 1st kata gitu adalah ija... hahahaha... ha ah izz farish tu muka jepun la dia...

kamato,
ha ah, syurga sangat bagi depa... dunia bagi saya... hahaha...

thewailer,
yep, right on... japs ar suckers for cutness... if you're cute than they'll love you...

syikin,
ha ah kalau pi biasanya ada hajat la nak beli pampers ke susu ke apa2 benda perlu...

simah,
kalau dia takde plan saya akan masukkan plan baby girl dalam agenda dia... hahahaha...

4:14 PM  
Blogger Raiedzall said...

gula-gula rabbit ada jual? ;)

6:54 PM  
Blogger shu said...

lengkap ya kedai rabbit tu..

9:21 PM  
Blogger Zakiah said...

asssalamualaikum,

lompat dari blog puan ajzie kiter. Syok pulak baca life kat hamamatsu. Kat sini kedai baby pun tak best amcam kedai rabbit nih. Syok eh. kalau saya g sure berjam kat situ. Kedai Rabbit dubai namanyer Babyshop (tak creative sangat namanyer).

11:06 PM  
Blogger Izhal said...

raiedzall,
ada, gula-gula memang banyak jenis depa jual... bubble gum, cokelat semua ada...

shu,
boleh dikatakan begitu... one stop baby shop... macam anakku kat malaysia le...

zakiah,
selamat lompat landing betul2 tak patah kaki cybr tu... heheh... dubai bagi nama macam tu je ke??? cubalah Puan suggest nama syok2 sikit kat arab2 sana tu... heheh...

thanks for reading Hamamatsu-Now!!!
-izz farish dan faiq-

12:25 AM  

Post a Comment

<< Home