Monday, June 19, 2006

Jodoh pertemuan dan naik pangkat...

Kali ini kita dapat perhatikan kegembiraan wajah seorang bekas pelajar shizuoka university yang telah dinaikkan pangkat... Beliau telah menamatkan pelajaran beliau dalam bidang keuruteraan mekanikal pada oktober 2005 dan telah pun pulang ke semenanjung malaysia... ingatkan dah tak jumpa dalam masa terdekat, tapi mana nak tau jodoh pertemuan di tangan Allah...


duduk-duduk di loby plajar antarabangsa...

Macam biasa bujang2 undergrad tak kira laki atau perempuan sebelum bertolak balik malaysia mereka kosomgkan rumah mereka dan bermalam sehari di rumah kami... tapi rasanya beliaulah yang terakhir, sebab lepas ni kami pulak nak pulang :D


business kad beliau...

waktu beliau belajar disini, beliau juga seorang yang sangat rajin... waktu itu beliau bekerja di BIG FUJI sebagai tukang potong ikan agaknya... heheh... ramai juga pelajar sarjana muda yang bekerja di big fuji...


inilah dia...

jurutera hebat!!!

setlah pulang beliau berhenti dan la ni bekerja sbagai jurutra di perodua... hebat... waktu belajar dulu beliau juga aktif dan tak boleh duduk diam. hujung minggu beliau pasti bermain bola...


tengah setting kamera...

tiba2 hujung minggu lepas Hamamatsu telah dikejutkan dengan kepulangan beliau... tiba2 beliau datang balik ke sini untuk score gol... mungkinkah gara2 world cup??? oh tidak, sebenarnya beliau sudah sebulan dihantar posting di bandar Osaka, dan hujung minggu lepas beliau saja datang balik nak jumpa kawan2...


gambar kenangan...

malam itu bliau dan En. Sazly berkunjung kerumah untuk tengok worldcup yang gam england mnang sebab geng lawannya score sendiri... heheh... dapatlah juga beliau jumpa Izz Farish dan Faiq sambil tengok world cup, minum milo dan makan kacang... heheh... Siapakah jurutera muda hebat tersebut???

-Mohd. Asrul Ayob-

16 Comments:

Anonymous azli jamil said...

Faiq still in 'peace sign" mode, aye?

12:46 AM  
Blogger Jie said...

Amboi Faiq pun join nengok bola ke :-)

4:08 AM  
Blogger Tenno Miyake said...

eh sokong mana bro? england ka?

5:42 AM  
Blogger simah said...

world cup lagi ka? oh tidakkkkkkkkk

5:58 AM  
Blogger Izhal said...

azli jamil,
yep... point a camera at him anytime, he will flash you that sign...

jie,
ha ah... siap pegang bola lagi tu... harap2 satu hari nanti dia dapat join real madrid :) AMIN...

tenno miyake,
england? oh tidak... BRAZIL heheheh...

simah,
oh tidakkkkk... heheheh...

11:53 AM  
Blogger zino said...

belajar kat jepun dapat kerja pun kat jepun juga.. kalau belum kawen ada harapan dapat org jepun nanti tu hehe

malam tadi firstime berjaga nak tengok brazil main hehe..

12:34 PM  
Blogger Ajzie said...

Izz Farish tgk bola gak ker? Tak ngantok ker ?

2:08 PM  
Blogger Syikin said...

kira surpriselah ya kawan tu dtg tiba2..

defend viva nanti dlm bahasa jepun atau inggeris? bila? semoga berjya dgn cemerlangnya :)

3:14 PM  
Blogger Izhal said...

zino,
dia kerja kat malaysia le zino... training sebulan je kat jepun...

ajzie,
sama2 tengok heheh... depa ni petang tidur malam jaga...

syikin,
tersuprose jugaklah... thesis defence Alhamdulillah dalam bahasa inggeris... kalau tidak tak pass... thank you :)

3:21 PM  
Blogger FaEzHussain said...

Tuan Izhal,
karut sudah tuan siapkan.
debaran menanti hari viva.
bila agaknya balik malaysia?

ps: kalau la nak tau, walau taknak amik tau, tapi saya nak bgtau jugak, raja kamil ada di sini tempoh hari, sedang menanti hari viva. taktau la masih ada lagi atau tidak

3:39 PM  
Blogger ~ahni~ said...

hari tu nak komen dalam post 'karut' tapi tak sempat pulak (bz lar)

amacam feedback report? ok ka?

BTW, saya tak kenal jurutera hebat tu... congrat to him anyway

6:17 PM  
Blogger yus said...

ramai ker student kita buat phd di sana?? Esp yg dah berkeluargalah...

Tahniah utk jurutera hebat itu.

8:17 PM  
Blogger maklang said...

ramai2 dalam gambar tu yang berambut panjang tu paling macho...macam Hakim!

9:39 PM  
Blogger Kak Lady said...

Errrmmm....sana sini demam World Cup.... :)

10:03 PM  
Blogger Shami said...

Ramai nyar tetamu.....jauh do perantauan musti best sesekali kumpul..

10:56 PM  
Blogger Izhal said...

Dr. Faez,
VIVA hujung bulan ni heheh... correction sampai bulan 9, so Insya-Allah hujung bulan 9 saya baliklah... Syok betul Dr. Raja Kamil :) Thanks for the info :)

~ahni~
Belum dapat feedback lagi la Puan... Tapi resubmit pasal silap isi borang dah 3 kali... heheh...

Yus,
tak ramai la Puan... Saya Melayu pertama, tahun lepas sorang masuk lab saya En. Suhaidi... Tahun ni ada sorang lagi buat Mechanical Engineering En. Ahmad Shukri... kami tiga orang saja setakat ni...

Maklang,
maklang punya comment paling best... jap nak pi kembang... ok dah... heheh... ARIGATO GOZAIMASHITA :)

Kak Lady,
hihihi... satu dunia dah kena sakit world cup ni nooo... harap2 kak lady cepat sembuh :)

Shami,
seorang saja yang tetamu, yang lain2 tu melayu hamamatsu macam saya :)

THANKS FOR READING HAMAMATSU-NOW!!! MAAF LAMBAT BALAS COMMENTS...
-izhal yang jarang lambat-

12:45 AM  

Post a Comment

<< Home