Thursday, June 08, 2006

Memancing di Tasik Sanaru :)

Di Hamamatsu ada dua tasik yang glamour. Tasik besar yang banyak 'unagi' dan boleh clam digging adalah tasik Hamana dan satu lagi yang dekat kawasan rumah lama kami yang juga dekat rumah baru kami ada sebuah tasik namanya tasik sanaru... di sekeliling tasik Sanaru ini macam2 aktiviti boleh dibuat macam bbq, jogging, saja-saja duduk2, melihat pokok bunga, membawa anjing berjalan dan sebagainya.


apartment dengan pemandangan indah...



kalau waktu perayaan, pertunjukan bunga api dan mercun pun dibuat kat sini... tapi dari jusco pun nampak, jadi kalau ada pertunjukan bunga api, kami pi jusco dan naik bumbung dan tengok dari situ... tak payah susah2 nak jalan jauh2 dan cari parking... heheh...




umpan tok mak buat...

Aktiviti meliatkan tasik ni secara langsung pula adalah berkayak dan memancing... Jadi kali ni kami pun cuba la memancing... Waktu tu memang ramai juga orang lain memancing sama.

no.18 cari umpan...

tangan budak jepun...

Jiran pemacingan kami waktu tu adalah dua orang budak jepun. mungkin depa punya umpan dah habis, jadi budak2 dua orang ni pun mengali lubang nak cari cacing agaknya... habis kotor tangan depa... balik rumah mesti kena pelempang jepun ngan mak depa punyalah... heheh...




pokok sakura...

kami pula pakai umpan made in malaysia, teung, roti dan belacan... satu ekor ikan pun tak dapat... tangkap kepah tak dapat,tangkap ikan tak dapat... semua benda ni beli kat kedai saja senang... jadi kami pun relax2 saja sambil menikmati pemandangan sekeliling tasik...

-5X-

14 Comments:

Blogger Syikin said...

tak pe, lain kali cuba lagi memancing..

1:17 PM  
Blogger Syikin said...

oh ya..lupa pulak. tadi saya yg pertama rupanya :)

pasal kepah tu..bestnya, tak pernah saya cari kepah.mesti excited for the first timer mcm saya.

baguih en.izhal memiliki ciri2 suami soleh..bukan senang tau nak cari abad 21 nih..salam utk puan fara ya..

eh, kepah masak apa sedap ya? saya tak penah masaklah.

1:21 PM  
Blogger thewailer said...

best betul memancing, pokok sakura nie on the way to the lake ke? so beautiful...ya, bebudak tu akan menerima nasib setimpal seperti mana saya pernah rasa zaman dulu2 hehehehe

1:26 PM  
Blogger zino said...

kutip kepah tak menjadi..pegi pulak mancing.. pun tak menjadi jugak.. hehe.. pegi tunjuk je lagi senang hehe

1:29 PM  
Blogger JoKontan said...

Aiseymann, silaplah tu bang.

IMHO,
Ikan jepun tak makan belacan laa. lebih korang macam orang mesia tak makan sashimi.

Dia kunyaaaaaah ajer, nak telan telan tak masuk.

Uweek, dia luwahkan semua....

2:20 PM  
Blogger blackpurple said...

Gambar yang ada pokok sakura tu macam pemandangan kat Ladang UPM kat Bkt Ekspo dulu2 tu yek..... hehehe

2:23 PM  
Anonymous azli jamil said...

Huiyoo....
Kena puji saja :P
ps: Faiq seems to doing the peace sign quite often aye? Thai pkids love to do the peace sign.

2:33 PM  
Anonymous miyuu said...

2 jam lbh melepak kat blog Hamamatsu Now.. bessttt.. :-) Rindunye nak jumpa family kat Tokoname, Aichi. jauh tak dr Hamamatsu? Kenangan mengusik Jiwa... tomorrow continue baca ur blog lagi...

3:53 PM  
Blogger Raiedzall said...

Umpan belacan? pastinya ikan-ikan tempatan di tasik itu merasa pelik lalu menekup hidung menggunakan sirip masing2, tapi kalau ikan-ikan itu try rasa sikit, pastu mesti nak lagi... Belacan is the best! :)

6:57 PM  
Blogger KAMATO said...

izhal, cari ikan tunjuk je.... mudah mesti dapat punya, sedia je ongkosnya

11:34 PM  
Blogger KAMATO said...

This comment has been removed by a blog administrator.

11:34 PM  
Blogger Izhal said...

Syikin,
Heheheh...arigato ne,kembang sat... memang bertuah Puan Fara tu... hahahaha... kepah masak dalam speghetti bolognese sedap juga :D lagi satu kepah goreng serai mmmmm mmmmmm...

the wailer,
pokok sakura tu berdekatan dengan lake tu... time dia blossom lawa betul... time ni pon lawa juga... lawa anytime :)

zino,
tu la dia semua tak menjadi semenjak dua menjak ni... :( pergi tunjuk apa?

jokontan,
mungkin jugak tuuu... tapi kami masa dok malaysia sashimi pon tak tau apa kebendanya... sampai sini makan je... nak kata suka sangat tu takdelah, tasteless... ikan mentah celup kicap... baik ikan goreng belacan :D

blackpurple,
ye tak ye juga... hahahaha... balik nanti kita mancing kat kolam bukit expo tu lah... ada ikan kalui besar dalam tu... pakai umpan belacan :D

azlijamil,
thats his japanese photo pose... thats what most japanese ppl do whenyou point a camera at them...

miyuu,
oh,terima kasih membaca :) family kat aichi? family kandung ke family jepun angkat? aichi dekat saja, negeri jiran dengan shizuoka... tapi tokoname tu tak tau kat mana... kalo dekat nagoya, lebih kurang 1 jam 30 minit je naik kereta :)

raiedzall,
itu lah masalah ikan2 sini... maslah orang2 sini pula durian... geli depa kata sebab busuk... tapi bila depa kata mcam tu, saya balas... ingat u all punya 'nato' tu sedap sangat ke? diam terus...
ps-nato dibuat dari soya bean busuk... uwekk...

11:39 PM  
Blogger Izhal said...

kamato,
oh... tu pun boleh :D saja je nak guna cara susah sekali-sekala... heheh...

11:41 PM  
Blogger Izhal said...

thank you for visiting Hamamatsu-Now!!!
-izhal, izz farish and faiq-

12:18 AM  

Post a Comment

<< Home