Monday, June 05, 2006

Tandas Free, Yippie !!! :)

!!!AWAS!!!
jika baru lepas makan atau penggeli, jangan baca...
b4 I forget, I want you all to click here, please...
Tandas awam di Hamamatsu menyenangkan orang2 Islam yang berkerluarga. Sebab kalau anda ada anak yang masih pakai pampers, dan yang belum pandai mengawal 'perasaan', boleh dibersihkan budak tersebut dengan begitu selesa di tandas awam keluarga Islam Hamamatsu...


tandas keluarga dan pelan induknya...

typical muslim family with soiled elder son waiting...

ahhh... sudah bersih anak mereka, anak kami pula...

Jika ada keluarga lain sedang menggunakan tandas tersebut sebelum anda masuk, jangan panik... Silalah duduk diruangan menunggu giliran yang disediakan. Dari sini anda boleh nampak bila keluarga yang dalam tandas tersebut keluar...


secure Izz Farish in waiting seat...

check out the specialized baby soil sink...

Bila giliran keluarga anda tiba, silalah masuk. Jika anda mempunyai lebih dari seorang anak dan hanya seorang isteri jangan panik juga. Anak anda yang tak perlu dibersihkan boleh diletak dalam kerusi budak2 dalam tandas tersebut. Tempat basuh anak anda yang telah kotor berbentuk seperti sinki besar. Basuh disini dan flush. Buang pampers terpakai dalam bakul sampah khas.



salin pampers baru atas katil lipat...

Selepas dibasuh, anda boleh menarik katil lipat yang disediakan supaya mudah untuk mengenakan pampers pada si manja. Kalau anda penat, baring2lah dulu disini :) Sinki basuh muka dan tangan juga disediakan. Kalau anda sendiri hendak 'melabur', ada tandas serba moden yang boleh membersihkan diri anda sendiri dengan hanya menekan satu butang... Tapi gambar tiada pula saya ambil...


bersih suci... relax sat...

relax lagi...

orkid dalam tandas...

budak suci :)

Apabila selesai segala tugas dan anda menekan butang pintu untuk keluar, akan keluar bunyi 'hisssssss' beserta bau wangi... Ini menandakan anda dah selesai kerja dan tandas sudah sedia untuk keluarga seterusnya :)

-Tandas ini FREE-

If you still havent clicked up there, please click here... because it is more worth while to read than the mumbo jumbo about toilets I have posted today...
You still havent clicked??? Click the 1st link in my M-Files section...

17 Comments:

Blogger Raiedzall said...

Wah.1st!
Bagus betul tandas awam kat Jepun.. Kat sini tandasnya semua takde paip, kalau hendak buang air terpaksa bawak botol air mineral dan isi dulu kat sinki, pas tu baru boleh ber-urusan... siksa betul. ..

12:58 AM  
Anonymous mas said...

haha..cam terseksa je muka faiq masa basuh bontot tuh...

tp, rmbut dia pnjng betul..cam bapaknya!:)

1:11 AM  
Blogger Izhal said...

Raiedzall,
Sebenarnya orang Jepun ada buat kajian pasal tak cuci selepas melabur... Jadi lepas kajian dibuat, alat mencuci pelaburan pun dicipta dan sudah ramai orang2 jepun melabur dengan bersih :) Cakap kat tony blair yang koizumi adalah pelabur bersih di negara jepun yang maju, tak macam sahabatnya george bush heheheheh...

1:15 AM  
Blogger Izhal said...

mas,
faiq memang action lebih... rambut dia cun la ni, berkilat2... gigi dia je out... heheh...

1:52 AM  
Blogger Nash M.D. said...

teringin nk pegi Jepun sbb tandas ni....boleh ker? eh heh....

3:08 AM  
Blogger Kak Lady said...

Wah!!..Semua serba modern...yang penting bersih & selesa....

3:54 AM  
Blogger FaEzHussain said...

Tuan Izhal,
Bagus ye org jepun ni pentingkan kebersihan. Byk hikmah Islam menyuruh kita bersuci menggunakan air.
Dua tempat di Italy yg saya pernah pergi, di tempat penginapan kami ada bidet. Tapi anak teruna saya salah gunakan, dia cuci tangan dan juga ngagakan mulut dia kat paip bidet tu...erkkkkkk..

6:38 AM  
Blogger Ikelah said...

bersih tandasnya... tapi ada gambar x rated....hehehe

7:52 AM  
Blogger zino said...

bila le kat malaysia nak ada tandas macam tu.. kalau ada pun mungkin boleh bertahan dua tiga minggu je lepas tu hancus.. hehe

7:54 AM  
Anonymous iwan said...

wah,
bestnya tandas tuh...

12:02 PM  
Blogger simah said...

interesting gila tandas kat situ..family toilet lagi tu..who else can think of this kind of things but the japanese..besar mana toilet tu izhal?

eh mintak permisssion to link u to my blog?

2:59 PM  
Blogger zeed said...

tak semua tandas jepun macam tu.. tapi suka tandas yang ada keluar air.. tandas yang takde air ni x selera nak masuk.. hohhoh.. nasib baik tandas si tmpt saya mesti ada keluar air tu..

3:50 PM  
Blogger blackpurple said...

Best nyer tandas.... macam hotel la pulak... free pulak tu... kat msia ni 2020 pun belum tentu boleh dapat tandas macam tu....

6:03 PM  
Anonymous Kent said...

cool, menarik artikel ni ;-)
yg berkilat tu terusan..pasal explorace tu Ann Raj tak ade..Karam Singh Walia ade lah ;-)

10:53 PM  
Blogger Izhal said...

nash_rae,
apa salahnya,lepas melawat tanda boleh melawat tempat2 lain pula...

kak_lady,
ha ah, tak kesah moden ke tak tapi yang penting tu macam kak lady cakaplah...

Dr.Faezhussain,
itu adalah adengan yang tak ingin saya lihat... heheh...
Bidet, thank you for reminding me... lupa dah nama benda canggih tu...

Ikelah,
ha ah, memang tip top bersih...

Zino,
tandas kat rumah bersih2... yang public je out... heheh...

Iwan,
ha ah... best in the world... rasa nak tidur je dalam tu...

Simah,
adalah dalam 5 by 5 meters...
permission granted, heheh... saya pun link to your blog without your permission... ;)

Zeed,
ha ah tak semua, tapi rasa tak ada tandas bersih dan free macam tu kat malaysia... Ni sebenarnya tandas Jusco... Tapi tandas kat eki pun camni juga...

blackpurple,
hahahha, kita tunggu dan lihat :)

kent,
thank you :)
karam singh kurang minatlah saya heheh...

Thank you all for reading Hamamatsu Now!!! I really hope some of you clicked on the link I asked you to...
-Izhal Hamamatsu Guy-

3:45 AM  
Anonymous ilish said...

wah best nyer kalau toilet rumah camtu..di toilet hamamatsu ada di sediakan alat yg imitate bunyi pancuran air tak bagi orgĀ² yg segan nak buang air kecil

9:51 AM  
Blogger Izhal said...

Ilish,
hahahaha, tak ada la pulak... dekat mana ada benda macam tu?

12:45 PM  

Post a Comment

<< Home