Sunday, March 26, 2006

Hamamatsu Sakura Time!!!

Our bedroom window during spring has a view that gradually gets beautiful. There's a tree that we always see. Early spring the tree looks dead. As spring progresses we see buds and finally during spring climax we see flowers. Sakura flowers...


bedroom window...

parking lot rumah...

We decided to go sakura picture hunting. Mr. Effendy tagged along. Shot a few pictures at a nearby park... Strange thing that full bloom happens before april this year... Hmmm...


sakura tree...

sakura Wajiyama park...



nampak tak saya dan sakura kat belakang???

Pokok sakura yang bunganya semua kembang, waktu malam cantik sangat. tambah2 kalau bulan mengambang. nampak batang hitam legam dan bunga putih2... Sakura is everywhere now...


sakura in the car...

sakura at the soccer field...

sakura in the house...

sakura outside the window...

sakura at the park...

Theres also some late bloomers. I'll be keeping an eye on these late bloomers, photographing their progress from time to time for my fotopages...


late bloomers...


when they bloom...

...sakura in shcool, sakura at downtown Hamamatsu, sakura in TV... sakura in Hamamatsu... dalam pertengahan bulan 4, semua bunga-bunga ni akan gugur... sakura no more... entah bila lagi kami semua dapat tengok sakura lagi...

Insya-Allah this is not my last sakura posting yet...

-Sakura-

21 Comments:

Blogger juwaidah said...

Kali ni Puan Fara pakai specs eh? Sama la kita..

1:00 AM  
Blogger Izhal said...

Juwaidah Sharifuddin,

entahlah Puan Fara, sat pakai sat idak, tapi lepas bersalin mmg pakai... dia kata mata dia dah rabun, sian dia...

3:28 AM  
Blogger anggerik merah said...

Very beautiful pics..sakura only one colour?

7:17 AM  
Blogger Sherin Almashor said...

Cantiknye bunga sakura!.
Btw, ur youngest nampak macam anak orang Jepun sikit la! :)
Yea,betul tu, my eyes pun sekarang makin rabun selepas bersalin.hehehe. Kirim salam to Puan Fara.

7:56 AM  
Anonymous easylady said...

sakura here..sakura there.. sakura are everywhere.. ada bau harum tak sakura ni..

10:01 AM  
Blogger zino said...

sakura ke tu.. ingatkan "okid la" hehe.. cantik2 gambar tu..

10:14 AM  
Anonymous azli said...

Beautiful photos of beautiful things...
I'm envious..

10:14 AM  
Blogger Kak Lady said...

Amboi...cantiknya Izhal...dah lama waiting for this entry...

Bila lah agaknya kak lady dpt tengok indahnya pemandangan tu depan mata...mesti cantik kan?...

10:38 AM  
Blogger Ella said...

bestnya... bangun pagi nampak sakura from ur windows... cantik!!

10:39 AM  
Blogger maklang said...

Bestnya....kat Malaysia banyak bunga raya yang ada sepanjang tahun....

Jeles lagi tengok gambar2 kat blog ni. Izhal buat camana?

7:48 PM  
Blogger Tenno Miyake said...

cantiknya bunga sakura tu.. kalau ada kat mesia kan best..

tapi tula.. even takde bunga sakura kat sini pun still ada orang buat lagu bunga sakura..

4:33 AM  
Blogger Fretsurfer said...

peh. blossom beb. ko dah mkn lunch under sakura ke?

3:33 PM  
Blogger Izhal said...

anggerik merah,
2 colors if im not mistaken, white and light pink...

sherin,
ramai jugak orang kata macam jepun... made in japan pon dia tu...

easylady,
takde bau la... cantik je lebih... full bloom dalam 2 minggu lepas tu sayonara sakura...

zino,
sakura tuuu... okid lagi cantik... heheh... thanks...

azli,
wish you were here with your D70s...

kak lady,
ha ah... bila nak mai sini??? on the way nak bi jeddah singgahlah...

ella,
bangun pagi 1st thing i see is farish and faiq main sambil bising... :) tapi sakura tu nampak jugaklah...

maklang,
saya masukkan pakai blogspot je... thanks for the compliments...

izham,
sakura di padang pasir ke apa lirik apa entah... tapi memang ada lagu tu... hahaha... u rock man, u rock...

fretsurfer,
oh, itu jepun panggil 'hanami', sambil melayan bunga menikmati kelazatan makanan dunia... belum lagi... :)

5:06 PM  
Blogger Izhal said...

the management would like to apologize for the late update of this page due to kepenatan reasons...

thanks for visiting hamamatsu-now!!!

5:07 PM  
Blogger Abg IM! said...

Memang cantik Japan waktu Spring..

11:37 AM  
Blogger Edoras said...

I envy not because of the sakura flowers...but I envy because you are in beautiful Japan!!! Arrghhhh!!!

11:27 AM  
Blogger Edoras said...

Who studies in Japan? You or your wife?

4:18 PM  
Anonymous Cut Meutia said...

wow gambar yg bagus...salam saya dari aceh.....cuma bahasa melayu..rasanya janggal.....hm sakura i like sakura flower nice and beautiful

5:47 PM  
Blogger Izhal said...

roland hashim,
ha ah lawa betul la abang im :)

edoras,
im studying here...

Cut Meutia,
Salam dari Malaysia... Thank you... :)

Thanks for reading Hamamatsu-Now!!!
-izhal-

6:05 PM  
Blogger 日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

2:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

kak,saya betul2 sedang mencari bunga sakura untuk dihadiahkan kepada seseorang.nak pergi ke ngara yang ada bunga sakura,terlalu jauh.jadi ada x sesiapa yang boleh membantu saya untuk mencari bunga sakura yang asli?
kalau dapat biar yang warna pink.saya sanggup bayar berapa pun harganya.
saya boleh dihubungi di email ni...
d.lim19@yahoo.com

7:07 PM  

Post a Comment

<< Home