Friday, March 03, 2006

99yen shop ubat tidur mujarab...

"Oh korang tak mau tidur lagi ye? Tau tak ni pukul berapa dah ni? Pukul 11malam dah ni!!! Pi tido..." , boleh bayangkan tak, punyalah 'genki' anak2 saya dua orang tu. Waktu saya dok melayari fotopages, tengok2 e-mail dan blog orang, masa tulah depa nak buat stunt. Lepas kena marah kluar lagi buat stunt lagi, slemaber budak2 ni... Last2 hasil idea dari membaca email dari seorang kawan, saya masuk dan mula bercerita dengan harapan depa tidur... Bukan apa, kalau tak tidur, budak2 ni bising, mak cik bawah pening, kesian dia...



sampai 99yen shop 11.30malam...

Cerita saya exciting sangat kot pasal depa makin galak. Cerita pun TAK JADI JUGAK!!! Jom kita keluar... Ini adalah ubat tidur paling berkesan setakat ni. Bawak jalan2 tengah malam... Time balik sure depa lena dalam kereta... Jadi kami ke 99yen shop... Yup kali ni bukan 100yen shop tapi 99yen shop. Puan Fara dah lama ajak pi sini tapi malam ni baru sampai... Lagipon buka 24 jam lak tu... Bolehlah mencerahkan nite-life kami sekeluarga yang lame... Hehehe... Belakang rumah je, 5 minit je naik kereta pulak tu... Jom, jom, baca apa dia 99yen kat Hamamatsu ni... Perkara baru bagi kami...


luar kedai, buah2an 99yen...

Security Camera, not for sale...

wazzzzzuuuppp... tak mo tido la...

akhirnya darling bawak jugak I ke sini yea...

Wow hebat kedai ni, dari sayur sampai ke stationary ada jual. Genki gila anak2 saya dalam kedai ni... Lari sana lari sini... We ended up buying groceries there. Ada jual pisang, tomato, bawang, roti, chips, semua kecuali rokok pada harga 104yen (99yen+tax 5%)... Kalau susu yang hi grade tu harga dia label mahal sikitlah macam 149yen ke apa ke. Tapi selaras dengan tema kedai ni, hampir 100% barang 99yen sahaja...

barang lain dan bunga, 99yen...

air kencing syaitan, rasanya bukan 99yen...

Sat lagi masuk kereta bawak slow2 dan jeng jeng jeng... Kuyu habis budak2 genki tadi... Yeah!!! Singgah kedai lain beli rokok sekotak, balik angkat barang dan budak2 dan la ni lepak!!! Sebenarnya petang tadi dah nak pi 99yen shop ni tapi sesat langsung layan trafik jam... Kalau pi petang tadi sure tak syok punya pasal ramai orang dan kedai tu sempit... Ada hikmahnya semua yang berlaku, kalo pi petang tadi, malam ni anak2 saya tak tidoq lagi la kot...


waktu sampai rumah...

pukul 12.01 minit semua settle, Alhamdulillah...

18 Comments:

Anonymous suhaimi said...

kalau macam nie ada kat malaysia kan best.. ;)

3:41 AM  
Blogger pyan said...

Hehehehe

Ntah2 ke pakat ngan mak dia orang tu
kekekekeke...

cah je tuhs

Sib baik ada kedai 24 jam. Kalu tak, lagi 24 jam depa tak tidoq lagi la tu.

Anywayz, kat sini, adik baru tau yang ada Tesco bukak sampai kui 1 pagi. Tak la 24 jam... tapi at least buleh la juagak nak pi soping malam malam. Tapi yg tu kat Melaka la :) Kat sini punya tak sure. Kalu Carrefoure alamanda, bukak sampai pukul 11-12 macam gitu.

Tapi tu la... barang semua takde la harga 99 sen :(

3:44 AM  
Blogger mama_fynn said...

kalau kat malaysia nak bwk pi mana ye? pusing-pusing je la kot...haqqeem pun susah nak tido bila dia ligat nak main. mama dah kuyu mata...jenuh le soh dia tdo tak nak jugak....last-last try le bwk round dlm keta tido..tapi yg tak bestnye..keluar keta je..bukak mata lak..hehehe..smp umah sambung main..adusss...

9:33 AM  
Anonymous easylady said...

pasal depa susoh benor nak tidor.. siangnya tak tidor kot..

My experience suroh depa main ligat-2 waktu petang, jangan tidor siang.. Tapi tu kat sini very humid kat jepang lain kot.

10:01 AM  
Blogger agus said...

Ah, kalau kat malaysia bawak lah ke stesen minyak projet, ada 7 eleven 24 hrs yang agak besar, tapi rega tak lah 99yen. Buah pun tak ada. Hmmm, macam ni kena jugak bagi anak2 tido cara lain.

10:05 AM  
Anonymous suhaimi said...

bang..member dah cakap tadi
fru ada datang..
mmg rugi tak dapat pi..

but saya kat taiping nih..outstation
mmg takleh gie jugak..
ekke :D

1:20 PM  
Blogger pyan said...

Agustus Sapen! Kau baca blog abang aku juga ka!

heheheheheheh

Weh... ko bila nak kawin agus?

1:31 PM  
Anonymous azli said...

Got FRU??
Saja kacau..

1:53 PM  
Anonymous ijad said...

wahh kat jepun!! comel betul2 anak anak tuh..ingat saya nak try lah, kalau takleh tdo, pegi 7-Eleven hahaha pastu dah malam baru balik ;p err 99yen bape ringgit eh?

1:56 PM  
Anonymous ijad said...

wahh kat jepun!! comel betul2 anak anak tuh..ingat saya nak try lah, kalau takleh tdo, pegi 7-Eleven hahaha pastu dah malam baru balik ;p err 99yen bape ringgit eh?

1:56 PM  
Blogger NBB said...

nampak kemas aje susun atur kedai jepun ni ye. kalau saya masuk kedai macam ni, memula masuk tak plan nak beli barang, tapi bila dah masuk kedai, mesti akan terbeli punya.

aahhh...semua tu duniawi...duniawi...

hehe

2:32 PM  
Blogger maklang said...

Silap2 cerita kat anak, bukan anak yang tidur tapi daddy dia yang berkeruh....

3:26 PM  
Blogger agus said...

Pyan, eh engkau rupanya. Iye lah, dah abang kau singgah, kita kunjung balas la. Kalau iya pun, jangan lah gertak, terkejut beruk aku tau. Aku dah lah belum kawin lagi. Jantung dah tua, takut tak sempat...

4:00 PM  
Blogger Ella said...

oklah tu kat jepun pun ada gak kedai bukak 24jam, kat WA nie paling lewat pun certain kedai tu till kul 8pm n once a week jer kedai2 sume bukak till 9pm.
After 31/2 yrs here, dah terbiasa tak kuar shopping or mkn kat luar malam2 hehehe...

6:09 PM  
Blogger Abg IM! said...

tgk muke uols teringat sorang artis rock zmn 90 an /. sebijik mcm uols katanyer!

7:04 PM  
Blogger Izhal said...

suhaimi,
best jugak kalau ada. outstation ke? tak dapat foto FRU dapat gambar orang2 Taiping pon OK jugak apa... bimmerman punya fotopages (http://bimmerman.fotopages.com/) ada gambar perhimpunan kat klcc tu...

pyan,
naik tak harga barang2 tesco tu??? bawaklah farhanah pi sana malam2... agustus tu kawan ko rupanya, power betul english dia tulis...

mamafynn,
kekadang problem yang sama saya pon kena. kita pon tengok dah lena dalam kereta, angkatlah naik tangga tingkat 2 flat saya dok ni. sampai atas je, ON balik budak2 ni... rasa-rasa nak bagi ubat batuk biar ngantuk balik je...heheh...

ijad,
tq for the idea...99yen tu lebih kurang RM3 kalo diconvert. kalo tak convert dan main pakai je lebih kurang macam 99sen kita lah...

bahiyah,
kemas jugaklah, tu yang tertarik tu. layanan pulak macam kita ni raja. customer servis sini tip top pasal depa ada motto "customer is God"... kalah mat saleh punya servis "customer is always right aje"...

maklang,
iyelah maklang... biasanya kalau kita yang nak tidur sebab kita menyanyi tak pon berzanji kat dia. suara merdu la katan sampai sendiri pon mau tidur... :P

ella,
kat sini pon actually baru start je kedai ni bukak 24jam... 3 years ago masa mula2 sampai mmg macam WA kot, jam 9 paling lewat depa bukak kedai... yang 24 hours convenient stores aje... tapi last year jusco start bukak grocery section 24 jam, entah apsal la ni galak berniaga pulak entahlah...

roland,
uols tu refer kat sapa? saya ke? artis tu hensem ke saya lagi hensem? heheh... I saw your blog today, power2lah your shots of amy search... yang dengan maya karin you bergambar tu tak patut... should've been me... hahaha...

azli,
yep got some FRU on bimmermans fotopages... http:\\bimmerman.fotopages.com\
did you get any???

1:37 AM  
Blogger Izhal said...

agus,

projet sesuai ke bawak budak2 kecik ni? bukan mat motor melambak lepak situ ke? takut laaa... tapi kalo u ada nak tolong protect legalah sikit... :) I'll be waiting for your next blog entry...

1:43 AM  
Blogger Izhal said...

easylady,

thanks for the advice... lepas ni bagi main rugbylah...

faktor cuaca memainkan peranan jugak ke? kang musim panas saya observe camana gaya tidur bangun budak2 ni...

1:51 AM  

Post a Comment

<< Home