Saturday, March 25, 2006

Hamamatsu to Tokyo to Hamamatsu!!!


sakura Hamamatsu (24 March 2006)

sakura tokyo (25 March 2006)

i woke up at 6.30am, got ready and found my self at the international student house at 6.50am. two of my freinds Mr. Suhaidi and Mr. Yun were waiting for me... heheh... we took the bus and headed for Hamamatsu station...


breakfast at Hamamatsu station...

distorted images from shinkansen due to HIKARI speed

in our HIKARI cabin...

used panning to get undistorted image here...

after breakfast at 7.45am in a coffee shop in the station, we rushed into the closing doors of the HIKARI bullet train (shinkansen), which is the middle speed version of the three types of bullet trains that dart across the landscape of Japan every day. it lest precisely on time at 7.47am if i remember it correctly. The fastest is the NOZOMI and the slowest travelling at a slow speed of 150kmh is the KODAMA. The bullet trains timetable is right on the dot... All of these trains have an average error time estimate per anum of only 30seconds... We arrived at Shinagawa station exactly at 8.16am as promised... Shinagawa station is wow, compared to the laid back Hamamatsu station... From there we took a normal train to the conference venue which was to my surprise beside Tokyo Tower... Alhamdulillah...



these people walk like the shinkansen...

The conference was held in a small room that had a capacity of i'd say 50people... The number that turned out was nearly 200. melimpah2 orang terkeluar dari bilik kecil kami... unexpected... hahaha... for the 2nd session after lunch, we were moved to a bigger hall... my team member Mr. Sawada presented our chip, and the response was great. Sakura in tokyo is nearly full blossom...


penghuni kota... orang2 tokyo...

tokyo tower...

OK, ni kena guna BM pasal takut orang faham... Tinggal lagi dua presentation yang tak syok, saya dan En. Suhaidi cabut... Kami pergi ke Roponggi kot lepas tu ke Shinjuku kot (tapi memang pergi le kat beberapa tempat, nama Jepun ni belit bagi saya...) sebab ada satu surau orang myanmar kat sana... lepas tu kami pi makan dekat satu kedai bollywood... dia masak kari depan kita... saya pekena garlic nan and beef curry with mushrooms dengan air teh apa entah sedap je... En. Suhaidi pekena fish curry and nasi pulut kuning... burp, Alhamdulillah...


bilik konferens kecik... bilik besar, atas pentas EN. Sawada tengah problem set up pc...
biasa la our group buat hal sebelum present... sampai terpaksa rehat 30minit...

en. sawada close up, pandai dia ni jawab soalan...


pintu masuk surau myanmar...

surau myanmar dan nama orang2 ala man bai...

heheh...


kedai bollywood... ada plasma tv besar tunjuk cerita bollywood...

Lepas itu kami nak cari kedai buku Kinokuniya kat mana entah... Koran pon ada jual... Saya follow saja En. Suhaidi, sebab dia ni dulu dok tokyo... Pakar tokyo/Yakuza tokyo dia ni... heheh...


densha di shinjuku ke mana entah... jalan kueh lapis...

kinokuniya book store...

kinokuniya ni di tingkat 7 satu bangunan. naik lift pon bersesak macam naik train... Alhamdulillah saya ni duduk di Hamamatsu, bukan kat tokyo sewel ni... sempat jugaklah nampak kapsul hotel iaitu penginapan termurah di tokyo. sewa katil saja dalam hotl jenis ni. lepas tu ada love hotel, tempat nak buat ehem ehem... layout bilik dia macam futuristic... ni semua ada kat red light district tokyo yang namanya saya tak ingat...


pachinko and memoirs of geisha tokyo...

capsule hotel dan love hotel...

red light district...

shinjuku...

mari jalan laju2... kalahkan orang Hamamastu...

Masa ni kami berdua dah letih, tapi alang2 dah sampai kami pi la tengok2 sikit barang2 elektrik. Tapi tak pi Akihabara pasal jauh, main dekat2 Shinjuku station saja... Ada kedai handphone, kedai kamera, kedai video kamera, kedai baju, kedai makanan halal dan sebagainya...



handphone(MUPA) dan HDTV video camera...
handphone murah tak ingat, benda lain mahal beringat...


mahal, baik design dari beli... heheh...



jangan ditanya kenapa tak beli kalau duit tidak diberi...

Banyak2 barang hebat ni, tau apa saya beli sepanjang dok tokyo??? Ondomie 5 bungkus dan 1 peket rokok orang daun Myanmar... Habislah dalam 700 yen kot...


psychedellic suhaidi-san

Lepas tu kami ambil train biasa balik ke Shinagawa. Dari situ kami ambil HIKARI sekali lagi dan berdiri sampai 45 minit ke Shizuoka. Time tu kami rasa macam mana ibu2 mengandung rasa sebab berdiri dan berjalan sudah hampir 3 jam. Sampai Shizuoka dapat duduk, tapi kejap saja, pasal 20 minit lepas tu kami tiba balik ke Hamamatsu!!! Yattaaaa!!! Jumpa pula En. Sawada dan EN. Isobe... Depa pon ambil kesempatan rewang2 kat tokyo la ni... hahaha...


ekor hikari yang menghantar kami pulang ke Hamamatsu... (shot panning penat)

Hamamatsu caught by very tired person...

Bye-bye tokyo, hello again my beloved Hamamastu!!! Tapi tak lama lagi nak kena pi tokyo ngan Puan Fara, Izz Farish dan Faiq... Nak buat passport dan surat beranak Izz Farish, the baby made in Hamamatsu... That will be a different story... For now, penat tak habis2 lagi tapi Alhamdulillah boleh sampai lagi tempat2 ngarut camni...


shawn, otoi dan... pen

Ikwan-san dan Pyan-san... Faiq-chan dan Nik-san...

salzy-san, effendi-san dan... afiq-san

faiq-chan again...

Sampai rumah dalam pukul 10 malam... ramai orang dalam rumah sebab semua nak tengok En. Sufian sebelum beliau pulang ke tanah air esok... Kami semua keluar makan... Oh ahli baru Hamamatsu Now, 3 orang indergraduate baru sampai, Shawn, Pen dan Otoi (disyaki bukan nama sebenar)... Semuanya mengkhusus dalam bidang kejuruteraan mekanikal...

-Bye-bye Tokyo, Hamamatsu Now!!!-

13 Comments:

Anonymous ken said...

dah lama tak baca blog u..faiq-chan dah makin besar..dan kau makin tua... hehehe ..just kidding
dan terima kasih for never fail to visit my fotopage..

11:10 AM  
Anonymous ijad said...

wah cik mupa,EOS 30D dah ada kat rak kedai jepun eh? kat sini belom lagi,tapi iklan ada la..hahaha..mahal jugak ke harga slr kat sana banding sini? penah check tak? kalau murah mintak kirim satu la :P

1:48 PM  
Anonymous mak said...

i never know Tokyo tower looks just like Eiffel tower in Paris!! Shinjuku, Roponggi...tak berubah macam dulu jugak.

10:19 PM  
Blogger maklang said...

Jeles tengok banyak gambar. Maklang tried to load the pictures tapi tak leh. Nak buat cara ytr friend's advise tah gheti. Maybe can send e-mail to me and detail out the way??? Thank you...

1:09 AM  
Anonymous Yazit said...

Ih, hang pi tokyo tak ajak aku no...bila nak bawak aku pi sana?

5:17 AM  
Blogger zino said...

banyak nya gambar... seronok nya.. hehe

10:49 AM  
Blogger Izhal said...

ken,
no no no thank you... your photopage is worth the visit...

ijad,
EOS 30D tu power ye? saya main snap je... memang khas untuk awaklah gambar tuuu...

mak,
sure does, but i vividly remember eifel tower...

maklang,
tengah tunggu reply dia... dia tak balas lagi... i myself dont know how...

yazit,
bukan tak mo ajak, tapi ni pi ada kerja sikit... hang mai sini kita pi la sama2... mai sebelum bulan 9 la nooo...

zino,
glad you seronok... bolehlah kami upload banyak2 lagi kalo takde aral melintang :)

thanks for visiting Hamamatsu-Now!!!
-izhal and family-

11:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

yo bro...first time aku conteng ko nyer blog...rajin giler ko nih blogging..hhahaha, aku rasa part conference nih..sama la makhluk2 yg gi conf. nih mesti carik pluang merewang heheh...aku rasa part camera kat jepun tak la murah pun kan...heheh...ko sbut pasal hotel aku penah duduk hotel sana...kira average nyer hotel...tp dlm mg mcm futuristic...mcm citer star trek...
d funny thing..adult channel dia kene beli kad kalau nak tgk kekek...which is aku terflip2 few sec..then terminated heheh..

izani

10:19 AM  
Anonymous azli said...

I felt like I went on that trip with you :)
Nice story and very nice descriptive pictures.

10:40 AM  
Blogger Izhal said...

izani,

ko sudah duduk love hotel la tuuuu... hotel lain macam biasa je tak futuristic... terflip ke ter'micheal' macam zaman mrsm kt dulu??? heheh...

azli,
thanks... i was expecting some comments on the camra photos from you :P...

11:26 AM  
Anonymous aishifu said...

waahh pjgnye citer...soronok baca :D..
jauh nampaknye berjalan on tat day ye...keluar sesusah subuh, balik dah nak tgh mlm hehe...mmg tokyo ni happening ek..mcm2 ada kan

2:10 AM  
Blogger Izhal said...

aishifu,
seronok baca ye... thank you...

gambar2 kamera tu kahs untuk orang2 fotopages yang sesat masuk sini... :)

1:56 PM  
Blogger 日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

2:59 AM  

Post a Comment

<< Home