Monday, March 06, 2006

Ahad malam Senayan, bayaq bil ayaq...

Assalamulaikum semua, dan salam sejahtera kepada sahabat non-muslim... Mula2 saya nak nasihatkan supaya jangan membazir masa baca blog saya untuk hari ini. Lebih baik tengok link M-Files saya yang baru... Kalau ada sesiapa yang ada link M-Files yang menarik, bolehlah habaq kat saya supaya saya tambah koleksi link M-Files saya...

Oh, masih nak baca blog saya? Terima kasih...

Harini bayaq bil ayaq... Kena dalam 8968yen untuk dua bulan... Alhamdulillah, murah dari biasa... Gambar2 dibawah adalah pemandangan di sekitar rumah tuan rumah flat yang kami tinggal... Setiap dua bulan dia mai ke rumah kami sendiri untuk baca meter ayaq, lepaih tu dia tinggalkan meter reading yang dia buat dengan harga ayaq. Saya akan berkunjung ke rumah dia untuk bayaq bil ayaq... Bil2 lain semua potong dari bank terus... Tak taulah cek awat bil ayaq ni special sikit sampai kena pi bayaq in person...


patio tuan rumah...

antara kereta2 tuan rumah...

kereta orang kaya...

Selesai membayar bil air, kami sekeluarga keluar mengeringkan baju di kedai dobi layan diri. Sementara menunggu baju kami kering, kami berkunjung ke padang di tepi Shizuoka University untuk merembeskan tenaga yang ada pada cahaya2 mata kami agar diwaktu malam mereka penat dan mudah tidur. Kesempatan ini juga kami ambil untuk mencuba kapal terbang yang kami beli semalam buat anak2 kami...


awek nun jauh di padang...

testing kapal terbang...

Walaupun sekarang sudah lewat malam, rancangan kami untuk meletihkan anak2 tidak menjadi kerana mereka masih berjaga dan bersemangat untuk bermain2... Esok hari Isnin (Senayan bagi orang Kedah) dan saya akan ke sekolah setelah seminggu bercuti dirumah... Ahhh, dah tidurlah anak2 saya itu... :)


warp effect using MUPA

Oh ya lupa nak habaq, ayaq di sini tak bau taik... Kalau hujan lebat 3 hari pun tak jadi banjir macamana kat Shah Alam yang kena hujan lebat 2 jam... Harga minyak sini la ni kalau convert dalam RM3.80 seliter. Kalau dalam yen 127yen dimana lebih kurang sama macam kita punya RM1.27. Jalan raya kat sini takdak retak kecuali kena tibai dengan gempa bumi, Nauzubillah... Tengok hujan emas di negeri orang buat saya sedih la ni...

How is your Monday today???

7 comments:

Amir Azmi said...

Benstnya dapat bawak family sekali ker oversea. Nie nak tunggu 4 bulan lagi baru jumpa anak bini. hrmmm... sabar-sabar!

azli said...

Esok hari Senayan (Isnin bagi orang Kedah)
Don't U mean :
Esok hari Isnin(Senayan bagi orang Kedah) :P
ps: I'll email my rebuttal hopefully tonight. New posting maybe tomorrow or the day after.
ps: After 1 week rehat, sure have to drag yourself to sekolah, aye?

pyan said...

gilos
tua tua pon sempat lari kejap pi check meter air
rajin takde kerja betul ini orang tua nihon...

agus said...

Weh, ko kena beli dua tiga lagi tempayan lah, tadah air ujan kat sana.

suhaimi said...

kaya tuan rumah tuh
ada anak pompuan tak?? ekek :D

Izhal said...

amir azmi,
sat lagi datanglah family tu, lepas tu duduk bersama kat sana 3-4 tahun, yang 4 bulan kesepian tu hilang lenyap... :)

azli,
thank you, i've corrected that error...

pyan,
arwah tok hamid dulu pon rajin macam ni apa, ko ingat tak dia???

agus,
ok aku beli tempayan, tapi tolong bagi nombor akaun bank ko... aku nak syer sikit hujan ni ngan ko, banyak sangat... heheh... :)

suhaimi,
entah, rasa2nya takde... tapi dia ana anak lelaki kerja dr... hebat betul...
oh gambar jelir lidah tu memang takkan masuk dalam fotopage punya... :)

Izhal said...

thank you all for caring to comment... do come again when ever you feel like it :)