Friday, March 17, 2006

Nujum Pak Belalang Hamamatsu!!!

Final posting about Khairil Fairid's condition. The bleeding from the left ear was caused by a blood clot that was finally diagnosed at 2pm yesterday. It was treated. We got his picture and started laughing. Passed on his picture to his brother in UK thats trying to look for a job. He also started laughing. Manja je gambar boboy ni... His 1st thought lepas kena accident was, "Oh, bolehlah transfer ke KL". I dont blame him, he was finding ways to be close to his young family. I guess the accident was a blessing in disguise... Thanks also to the person who called our family members and held on to Farid's belongings throughout the incident... Lega banyak kami di sini... Ye lah dok jauh jadi macam2 bermain di fikiran...


boboy and wife :)

A special thank you to Dr. Nurul Bahiyah Baharuddin of I dont know where she works for comforting us with information and free online consultation. I knew that blogging would do some good one of these days but not expeting it to be so close by.
Thanks to the doctors in hospital tuanku ampuan rahimah, JB, thank you for taking care of of our boboy.
Last but not least, thank you all for your prayers because I do believe that we all are in ALlah's hands...

OKAY, BACK TO HAMAMATSU NOW!!!

Kami di sini makan belalang!!! Yummy... Ianya dipanggil 'Inago' dan telah disiapkan oleh kawan saya punya girlfriend punya emak khas untuk kami sekluarga. Puncanya waktu bersembang2 saya ada menyebut yang saya ni terigin nak makan belalang. Kawan saya En. Shinya Ito telah merepot perbualan kami kepada girlfriendnya yang tinggal di kaki gunung Fuji. Belalang ni rupa-rupanya makanan orang2 tua di gunung sahaja. Rezeki nak dapat makan belalang... Alhamdulillah...


kaki belalang...

belalang dalam pinggan...

belalang beramai-ramai...

on the way nak masuk mulut saya...

Belalang ini telah dimasak dengan kicap manis agaknya. Memang manis. Satu mangkuk kecil dia beri kepada saya. Saya terus meng-offer kepada beberapa orang dalam makmal termasuklah tuan guru saya. Hanya 2 orang jepun dan seorang sahabat korea sahaja sanggup makan belalan-belalang tersebut... tuan guru melompat kegelian... heheh...


En. Shinya Ito, tauke belalang...

Jadi kalau anda ke Jepun, jangan nak makan sushi sahaja, cuba-cubalah makan Inago!!! Oishi yo... Patutlah ikan suka makan...

-Rezeki itu ada dimana-mana sahaja-

8 comments:

juwaidah said...

Iz, hospital kat JB tu nama dia Hospital Sultanah Aminah.. Bukan Ampuan Rahimah. Ampuan Rahimah tu kat Kelang, kalau tak silap aku. Anyways, my bro, Ashraf, will look for your brother esok pagi. Dia keje kat situ.. Glad to hear of your good news! Salam to Fara..

azli said...

Good to hear everything's Ok :)
ps: Belalang cannot match silkworm in taste :P

noni said...

betui tu iz..tengku ampuan rahimah tu kat klang...sultan aminah kat jb...

easylady said...

ngko makan belalangtu..eeeii gelinya. Apa rasanya ye.. agaknya crunchy kot..

NBB said...

pesan dengan itu encik sinya ito, merokok tidak baik untuk kesihatan dia sendiri serta belalang peliharaannya. mana tau belalang nya jadi mutant, menjadi lebih besar dari encik sinya sendiri, lantas menelan encik sinya yang dimasak kicap!

p/s goreng pun sodap.

szaleha2002 said...

mak said

orang Kedah and Siam dah lama makan belalang. Depa buat kerabu belalang. lebih sedap drp masak kicap jepun!

suhaimi said...

bang..sori tak dapat nak jengah sini selalu..bz skit lately..neway mari kita doakan kawan bro tuh cepat sembuh..amin

Izhal said...

Ju,
thanks a lot my friend. aku rasa dia dah discharge harini and on the way to KL... Adik ko doktor, hebat... ko bila???

Azli,
Ya ka? You're always one step ahead from me...

Noni,
Ni bukan hospital besar JB la, small time hospital in JB only, Fara's sister sms'ed us the name of the hospital as that...

Easylady,
Ha ah, dah orang bersusah payah sediakan, kita ngan laaa... very crunchy, krup krap krup krap...

Dr. Bahiyah,
Insya-Allah... takut jugaklah mutant2 ni especially kat Hamamatsu... tak pasal2 ultraman turun...

tu la orang cakap goreng sedap...

Mak,
Orang kedah saja la makan apa-apa... dok dekat siam... one day you prepare some belalang for me ok ka???

Suhami,
Thank you very much... Tu bukan setakat kawan tu, adik ipar darah daging tuuu... heheheh... tapi gambar MUPA dia tak sepower MUPA saya kan??? hehehhe...

Thanks for visiting Hamamatsu-Now!!!
-Iz-