Saturday, February 25, 2006

Apa-apa pon boleh...

Jumpa tok guru sebelum balik tadi. Dia bagi tau kamera yang kami design, Sharp tengah pikir nak buat jadi comercial product. Peduli apa saya, bukannya masuk duit kat poket saya pun... Kalo kita yang pegang patent ngan duit project, dah lama ke Hawaii beli banglow tepi laut pacific la... eheh... Nasib baik hari ni dah Sabtu!!! Boleh melepak sakan, terbongkang depan TV tengok discovery. Discovery pon dah start sewel, mengutuk Islam je la cerita depa... La ni ada siri Zero Hour, macam2 cerita pengganas ada macam cerita timothy mc veigh, 911, mafia, bali bombing, blimp german yang terbakar awal tahun 1900-an dulu dan lain2. Tapi yang tak syok tu semua cerita mesti sebut or selit perkataan Islam secara negatif atau gambar orang dok sujud... Tunggu ko si kafir lahanat yang wajib kami perangi, hari ko tak pegang media siap dude... Akan aku sumbat all seing eye freemason dengan tengkorak geng2 illuminati...


sekolah rendah depan rumah...

jalan-jalan belakang Sumiyoshi...

Malaysia pulak, apa cerita NST ni??? Sebok sangat nak ikut perangai 'mat soleh' buat katun kutuk Nabi. Tak habis2 nak meniru gaya orang putih, yang nak ditiru bukannya yang baik pulak tu. Ni lah kes monkey see monkey do... Apa agaknya pak lah badawi nak buat. Dia kan penghulu Islam Hadari... Surat khabar Sarawak dia sound,NST amacam??? Bosan betul pemimpin kita la ni, takde yang betul kerja untuk rakyat (bak kata pepatah Puan Fara). Media oh media, nasib baik ada internet. Maybe nilah media terpower akan datang, kalau tak dirosakkan dek money maker/world controllers/politician etc. Depa kan suka control, tapi subject control engineering satu haprak depa tak tau... They think they are in control... ahaha...


bunga apa entah, tapi bukan sakura... pokok apa entah, tapi bukan bonsai...

OK, back to Sabtu in Hamamatsu, tak payah tengok lab!!! Boleh bawak anak2 jalan2 dan jadi orang2 unik... Iye le, lain semua jepun mata sepet, bulu ketiak tak cukur, zaman dulu suka menjajah tapi la ni lembek, tapi masih nak menjajah jugak melalui business... Tak percaya tengok KLIA, apa kejadahnya tulisan jepun buat kat situ... Datang kami melayu Hamamatsu (Izz Farish lahir sini tapi berbangsa melayu) mata bulat, pandai cakap omputeh bahasa penjajah, foreigner pulak tu... Macam jakun je depa pandang... eheh... Mau beli belah makanan sikit. Bahan mentah banyak tapi makanan krup krap macam biskut, roti, chips semuanya dah habis. Nak kena restock... Minggu depan ingat hari Rabu nak start cuti semester le... yeahahaha, tapi tak confirm lagi. Kang cuti lebih masuk balik kerja menimbun...

Pulaukan NST, baca URTV je...

7 Comments:

Blogger dr in the house said...

blog hopped. Hamamatsu on which island? You're studying or working? what field? Sorry banyk soal. But I like the way you voice your anger against the kafeeruns. Hope that brand of fire will continue burning!

2:56 PM  
Blogger maklang said...

Seronok le cuti2 di Jepung kan . Kami di Maysia jelaa....

6:50 PM  
Blogger juwaidah said...

apahal lak ko nak baca URTV jer? Takkan asyik nak tatap cerita Erra seperated ngan Yusri? he..he..

1:14 AM  
Blogger Izhal said...

Dr in the house,

thank you for dropping by, I'll answer your questions in your blog shortly...

maklang...
tak syok,malaysia lagi syok, tak sabar nak balik... sini macam2 benda ngeri, earth quake, ribut taufan, wabak penyakit...

Ju,
URTV takde kutuk Nabi, tapi banyaklah pulak maksiat kot lain depa promo... heheh...

1:24 PM  
Anonymous Psych said...

i agree with you very much on the media thing. Actually, kita yang Islam ni pun bermasalah jugak. We let these people portray us as terrorists. Sikit-sikit nak bunuh, sikit-sikit nak bunuh. pastu heboh in the open lak tu.

Cuba senyap-senyap, main politik- assasinate without trace.

Or bring forward the gold dinar.

We seem to be busy fighting from below when we can actually improve ourselves first and control the world without violence. That seems to cross few minds it seems.

Since Islam is a religion of science, then make use of it in science.

1:15 AM  
Anonymous suhaimi said...

huyoo..designkan kat sharp tuh..gila power :P

1:48 AM  
Blogger Izhal said...

psych,

thats true... however most of the assasinations I believe are not carried out by Muslims (911) but carried out by kafiruns yang wajib kita lawan. Zionist are good in terrorism and masking their actions as though muslims did it. Take for instance the 1945 bombing of the hotel in Egypt. Done by Zionist and blamed on Arabs... Then again you did say we are week, so the strong take advantage of this thorugh their media tools...

3:17 AM  

Post a Comment

<< Home