Friday, February 17, 2006

Raja Sehari Kuli Seminggu

Seronok betul semalam aku dapat jumpa pil panadol dari Faiz seorang pelajar tahun 1 di sini. Aku pun balik dan memakan ubat tersebut dan Alhamdulillah beransur pulih. Tapi aku tetap berlakon macam masih tenat sebab bila kita sakit rupa2nya kita dilayan macam pengantin baru/raja sehari. Tak payah basuh buntut anak, tak perlu basuh pinggan, tak perlu buang sampah, tak perlu pi skolah dan macam2 lagi. Kita hanya perlu duduk dan buat blurr saja... Kalau ada pinggan yang tak berbasuh sebut saja, "air sejuk nanti gigil"... Makan depan TV pun disuap (saya ni extra mengada-ngada)...


budak2 demam...

raja-raja baru

Harini ingat nak bangun jadi raja untuk hari kedua. Tengok2 Puan Fara dan anak2 pulak dah demam... Depa pulaklah berpeluang jadi raja harini. Saya turun pangkat jadi kuli. Harap2 esok lusa depa semua sembuh supaya tak payah saya jadi kuli seminggu...


tengku izhal yang sudah digulingkan...

Hamamatsu kadang2 menyakitkan...

6 comments:

suhaimi said...

bro..demam kaa?? takpe..dugaan tuh...

tapi kesian dah kena guling...dah kena take over takhta...hehe :D

thanks add my link kat blog bro nih...tqvm :)


neway bro..bila balik mesia?? kalau balik nak kirim barang..hehe :D

tenma said...

get well soon pn. Fara, faiq & baby izz! :)

Izhal said...

airgato tenma-san...

azli said...

If memory serves me right, U posted quite a few entries at once, right? Coz I noticed your page when I went through fotopage home.
Anyway, married guys kalau sakit, manja nak mampus. Kalau wife sakit, the husband still expects her to layan him.


ps: I just bookmarked your blog. U are funny :) Honestly, I'm looking forward to meeting U and family in October.

Izhal said...

cayalah azli!!!

azli said...

Actually, I mean witty :)