Thursday, February 23, 2006

Ramalan cuaca Hamamatsu

Ramalam cuacau hari ini. Di jangka cerah, terang benderang dengan suhu yang tak payah pakai tersangat tebal. Mulut anda tidak akan berasap di luar. Burung2 akan berkicauan. Pendek kata cuaca sedap hari ini...



Sebenarnya dah lama sangat cuaca tak cantik macam ni walaupun cerah. Hari2 kalau balik skolah malam2 tu memang sejuk sangat2. Kena pakai baju tebal2 sampai saya nampak kembung macam anak hippo. Nak bergerak pun susah. Bosan... Hamamatsu ni bukannya sejuk sangat pasal salji pon takde. Masalahnya angin!!! The wind chill factor. Entah pasal apa angin kat sini kencang sangat. Kadanag2 saya naik basikal kalo lawan arah angin memang rasa nak penumbuk je angin tu. Kalau dia datang ikut tepi, dia pulak penumbuk saya nak bagi tumbang... Tapi nampak gaya semua tu akan berakhir tak lama lagi... Masuim bunga nak mai. Angin musim bunga tak sejuk, tu yang syok tu. Tak lama lagi keluarlah bunga sakura. Lepas tu banyaklah pesta2 kat Hamamatsu ni.



Haiya, sakit gigi pulak... Lepas satu benda satu yang lain... Nak kenalah pi denstist cam ni. Tak silap saya dekat rumah ni ada sebuah tapi tak pasti sebab tak pernah pi kat dia. Sure dentist tu tembak angin celah gigi untuk testing mana yang sakit... Kalau tak pi dentist, saya yang naik angin...

apa guna angin???

5 comments:

nyonya glenmarie said...

yeay, i get to be the first commenter this time :) sakit gigi izharu kun? guna clove oil lah. kalau tarak minyak dia just ambik aje satu atau dua biji cengkih lepas tu kemam kat gigi yg sakit tu. (petua makcik-makcik) :))

azli said...

Don't listen to her. Drill and tampal.
About petua makcik-makcik, have U seen their teeth :P
About the pictures, later can, I send you a 6x4 jpeg so smaller sized but still high res.
I'll send u some other photos taken where I took the pintu photos.
Most probably tomorrow coz all the opened wifi connections at my building have been closed. So have to go to Starbucks but today have dinner so cannot wifi-wifi.

Izhal said...

Ahahahaha...

nyonya,
aku dah pi tampal temporary filling kat dentist. hilang sakit. next week kena pi tukar permanent. Wonder why they like to do temp. filling then permanent. I guess pasal duit la kot...

Azli,
Iye la, my mak cik has no teeth you know. She smokes a lot so the ones that are left are black. But I love her anyways... ahahahahaha... No hurry about the pictures...

maklang said...

Izhal,

Kalau Izhal pakai macam hippo, maklang pulak masuk site kena pakai coverall. So sejak ada rules ni kena pakai coverall, maklang dah kira retire dari site visit. Masuk plant kena tutup seme. Hazardouskan Oil & Gas plant ni. Maklang kata kat Boss biarlah adek2 muda2 gi, kalau maklang gi kena pakai coverall nanti macam teddy bear. Boss kata taklah..... macam tele tubbies!!!I tau lah I ni cute:}

suhaimi said...

cantik laa kat sana kan bang..kalau amik gambaq best nih :P