Sunday, February 12, 2006

Tuan guru sudah pulang...

Apa nak buat harini? Pi skolah balik la apa lagi. Tuan guru pun sudah pulang jadi semua anak murid kena kemabli rajin la... Ni yang malas ni...

Sebelum...


Ingat nak mula buat thesis la harini. Tak pon aku ingat nak perabih tulis paper. Lagi 4 mukasurat kertas A4 single spacing, dua column font nombor 10 times new roman, campur semua ni Insya-Allah dapatlah journal paper satu lagi... Bubuh gambaq banyak2 explain lebih kurang jadiklaaaa... Kalo nak buat thesis kena baca orang lain punya dulu. Lepaih tu kena lukis gambaq pakai adobe illustrator pulak. Mana satu nak buat ni??? Buat dua-dua laaa... Tamak tu... Aku ingat thesis dulu la...
sedang...

Oh yea, ada satu pepatah inggeris yang berbunyio, "In the land of the blind, the one eyed man is king"... Interpretation ke bahasa Melayu yang mungkin tepat di zaman ini mungkinlah, "Dalam dunia yang leka dan buta ini, dajal dan kejahatan adalah raja". Dah banyak sangat lambang2 mata satu memanipulasikan perang semenjak dua menjak ni... Yang mati, dua pihak yang buta, yang selamat malahan untung, satu pihak yang penipuannya hebat... Dekat Malaysia dan Hamamatsu pun pihak penipu ini ada dan menipu bertopengkan orang tempatan... berjaga2...

Selepas

OK, mau mandi, makan, pi skolah, balik skolah dan lain-lain. Have a nice day to all of you !!!

-observe or be watched-

1 Comments:

Blogger juwaidah said...

Yea.. marilah kita bersama-sama rajin kembali.. Tok guru aku pun baru balik drp cuti 2 minggu.. Esok kena pi mengadap! uhuhuh...

11:10 PM  

Post a Comment

<< Home