Saturday, January 14, 2006

Injection and 100 yen shops

Hujan harini... Cuaca panas sikit harini pasal hujan, dalam 12 ddarjah celcius. Sedap betul. Adik pulah dah kena injection DPT second dose. Dah 1, 2, 3 kali pi klinik nak inject dia tapi tak jadi.








Dah kena cucuk...

Lepas tu kita semua bergerak ke KEDAI 100 yen (Hyaku-yen ya). If you're ever in Japan, be sure to visit one of these shops. In Hamamatsu there's 3 chains of hyaku-yen shops, Orange, Lemon and Seria. Today we went Hyaku-yen Orange kot...


Semua barang2 100yen saja. Dari makanan sampailah ke hardware. Macam kedai RM2 kat Malaysia.



Apa dalam bakul tu???


These are things that Puan Fara picked out... Cookies, toys and some decors. Nanti sebelum balik Malaysia souvernir aku beli sini je... So tell me what you want, and kalau ada I'll get it here...

Lepas hyaku yen kita semua dapat invitation by Yasushi-san (Ikhwan bin Abdullah) and his lovely wife Kak Marina to have lunch at Genki Sushi. Their treat... La ni dah upgrade dah ordering system Sushi Ando (nama kedai tu, kat Malaysia namanya Genki Sushi). Besides the dude in the middle of the rotating belt, they have this new wireless color LCD ordering display...

Hyaku-yen ya and Ando Sushi ya, I'll miss these places...

5 Comments:

Blogger juwaidah said...

souvenir? spanar yang tergantung banyak2 kat situ pun, bolehlah!!

7:07 AM  
Blogger juwaidah said...

BTW, cantik gambar water drops kat tingkap tu..

8:39 AM  
Blogger Izhal said...

" souvenir? spanar yang tergantung banyak2 kat situ pun, bolehlah!!"

spanar size apa nak???

" BTW, cantik gambar water drops kat tingkap tu.."

thankstapi aku pun rasa begitu...

12:33 PM  
Anonymous Dd said...

izhal, terompah geisha ada dok?

10:08 AM  
Blogger Izhal said...

"izhal, terompah geisha ada dok?"

Dd, kekadang ada, kekadang takde...

2:58 PM  

Post a Comment

<< Home