Friday, May 05, 2006

GOLDEN WEEK PART 2: Melayu Hamamatsu Week :)

Since its still golden weekand everyone is celebrating something, we all celebrated our selves by having a BBQ cum fishing gathering at Lake Hamanako here in Hamamatsu... Ever heard of Unagi??? alahaiiii... belut jepun yang famous sangat tu... tempat paling glamour dengan unagi tak lain dan tak bukan di Hamamatsu!!! One unique thing about Lake Hamanako is that it used to be a lake... one fine day an earthquake struck opening it to the pacific ocean... jadi ada satu kawasan air tawar bertemu air masin...


lokasi bbq kami...


sekeliling kami...

menu... Alhamdulillah...

Ikhwan-san (En. Yasushi) booking tempat ni untuk kami... Dapat terhebat di Hamamatsu, Alhamdulillah... spot atas bukit dikelilingi oleh spot2 lain... pergh... nampak pantai, kedai, jeti, shikansen lalu, bot2 belayar, tempat main dan macam2 lagi... tempat ni diselenggara oleh Hamamatsu City Hall dan depa sediakan payung semua cukup kecuali khemah orang kawin tu, Kak Marina (isteri En. Yasushi) yang bawa... BBQ grill sendiri bawaklah... open from 8am to 5pm...



GP joran Hamamatsu...

Menu... BBQ chicken, sotong, mee goreng, nasi goreng dan BBQ sotong...oops lupa, BBQ ubi kentang... only sandiwhiches, water and pudding tak buat disitu... ianya dibuat oleh the talented and handsome bachelors of Hamamatsu...


penunjuk kiblat (gambar landscape)... family (gambar potrait)

waktu BBQ, ada geng2 kaki pancing dan juga kaki baru nak belajar pancing pi memancing di jeti berdekatan... we didnt catch anything but caught a lot of fun :)... sebelah kami ada pakcik dan anaknya dapat ikanbuntal... saya pun terus tegurlah dengan kehebatan bahasa jepun saya... nak ambil gambarle apa lagi... langsung dia posing dan bagi kami ikan tu... ikan buntal tu ada keluar bunyi kruk kruk ruk... lepas tu dia kembangkan perut dia... time dia bagi saya, saya ambil gambar dan selesai campak balik dalam laut, tapi mati... kat tepi pantai pula ada budak2 jepun menedok anak sotong...


main helicopter...

Sempat juga kami main helikopter kontrol yang Ikhawan-san (En. Yasushi suami kak marina la tu) bawa... sapa yang pi??? hampir semua... En. Sazly, En. PND, En. Ajak, En. Acik, En. Azrin, En. Ustaz, En. Faris, En. Saufi, En. Audy, En. Bard, En.Peng, En. Shaun, En. Otoi,En. Yasushi, Puan Marina, Tok Mak, Tok Ayah, Faiq, Izz Farish, Puan Fara dan tokey Hamamatsu Now... ada lagi ke lupa sebut???


bot terdampar untuk dua adik beradik...

saja-saja snap...

orait... pulang dulu ye...

If you're ever in Hamamatsu during golden week, tolonglah booking tempat ni untuk BBQ... boleh memancing, facility semua tip top, bersih jangan cakaplah... ada aquarium, ada boat ride, ada pantai yang boleh surfing... If you have a daughter looking for a good boyfriend, try the bachelors in Hamamatsu, pandai betul depa ni masak... stay tuned for the Japan Coverage of the famous Hamamatsu Night Parade :)

-i wish they invented golden month-

18 Comments:

Blogger juwaidah said...

Izhal, cantiknya tempat!! Ni booking berbayar ke, FOC?

3:46 AM  
Blogger Izhal said...

juwaidah,
bayar... harga au tak tau pasal Yasushi-san bookigkan... aku pun terkjut dengan kelawaan tempat ni...

9:08 AM  
Blogger zino said...

sekarang ni musim cuti ke? tapi ada gambar yg zino kena sengetkan kepalo nak tengok dan di cetak dua kali pulak tu hehe..

berapa lama nak book tempat tu.. macam boleh ke sana je soalan ni hehe

9:57 AM  
Anonymous azli said...

I'm glad you had such a lovely lovely day :)

10:22 AM  
Blogger Sherin Almashor said...

Wow! Cantiknya the scenary. Macam tropical paradise.. :)

I've never tasted belut before. Sedap ke? The food looks yummy..

10:59 AM  
Blogger Syikin said...

bila tgk gambor2 pemandangan tu terutama yg ada pokok2 kelapa, mcm kat msia pulak.

beshnya gather gathering nih...

tak molah dpt menantu org jepun..penat nak menunduk hait..hait..ihiks

12:26 PM  
Blogger Ella said...

wah bestnya.... kitaorg kat sini dah tak leh nak outdoor2 xtvt nie sume sbb dah start sejuk dah....

mmg cantik ler tmpt tu....

6:38 PM  
Blogger Izhal said...

zino,
itu yang tajuknya golden week tu... cuti... ha ah masa publish tu perasan ada gambar 2 kali cetak tapi biar je... gambar senget tu sebab pegang handphone senget heheh...

azli,
thank you... im glad you're glad... hows the new lens coming???

sherin almashor,
thank you... i was impressed with that place too... belut, sedap wooo...

syikin,
ha ah, macam kat malaysia... gathering ni setahun 2-3 kali je...

ella,
ha ah i know... northern hemisphee people pulak punya turn :)

12:47 AM  
Anonymous safurah said...

huiyoo-- composition gambar ala-ala shutter camera gitu ;) kewl..hehe.. masak unagi sekali ke masa BBQ? hari tu balik kampung ilish kat penang stop kat gerai jual sup belut/belut masak pelbagai gaya tapi ternyata lain belut Malaysia (with the small size, tulang and everything)ngan unagi jepun! by the way-- unagi mmg depa masak style tu je ke (alaa.. the one with dark, sticky-sweet soy sauce)?

9:27 AM  
Blogger ilsa said...

oops.. silap.. I think it was in Kelantan where we had that belut2 cuisine.. dekat ngan bendang on the way back from Rantau Panjang

9:28 AM  
Blogger marshmallow said...

best best! sumer best! but unagi? erm *gulp* not a BIG fan of it...

2:31 PM  
Blogger maklang said...

Seronoknya cuti kat sana...Ada rezeki nak gak ke sana....

3:34 PM  
Blogger Tenno Miyake said...

what is golden week?

the bachelor tu include cik izhal kah? hahahaha!

2:07 AM  
Blogger Edoras said...

How come this Blogger site is much different from mine? Hmmm.. how can I customize like this? hehe...

10:15 AM  
Blogger hanis said...

The beaches looks so nice!! Anyway the bachelor there handsome2 tak?? Since I know of a recommendation, I have to go down to look at them someday.. :D HAHA!

12:12 PM  
Anonymous kent said...

hmm..Unagi my fav food. Unagi kat Jepun lebih sedap ke? kat langkawi
ada ada satu kawasan air tawar bertemu air masin juga...kat Tasik Dayang Bunting dan laut

2:07 PM  
Blogger Izhal said...

illish & safurah,
thanks you... mobile phone cams are point and shoot cameras too... bbq ungai tak buat, mahal sekor haiwan tu... :)

marshmallow,
mula2 datang dulu syok la makan, but now mmmm prefer brownies more, heheh :)

maklang,
ya silalah datang. datang time golden week memang syok...

izham che ros,
wah macho la your new picture :) tak include dah... heheh...

edoras,
template design is done by my sister, IT major in RPI... ;)

hanis,
what kind do you want? study smart kind? sports kind? model look a like kind??? semua ada...

kent,
whoa, very expensive favourite food you have :) ya just like dayang bunting...

3:00 PM  
Blogger Izhal said...

THANK YOU OFR VISITING HAMAMATSU-NOW!!!
-izhal-

8:44 PM  

Post a Comment

<< Home