Monday, May 22, 2006

Tahniah Afiza Abdul Halin

Entry kali ini dikhaskan buat adik bongsuku yang tak disangka-sangka mempunyai otak yang cergas sepertiku... heheh... Walaupun saya jaki dengan kebolehan otaknya kali ini, tapi Alhamdulillah syukur kehadrat Illahi memberi dia akal dan hidayah agar dia boleh berfikir...


Afiza dan Mak Cak yang jaga dia supaya pandai...

Sebenarnya waktu di bangku sekolah lagi dia menunjukkan kecemerlangan dalam bidang akademik dan sukan. Tak silap saya dia pernah mendapat anugerah pelajar cemerlang peringkat daerah... Tapi waktu itu saya pun masih muda dan hanya terfikir tak ada apa2lah anugerah ini...


auntie ija... look at me... next genius...

hadiah cyber untuk ija...

Baru tadi saya mendapat email dari ibu kami yang menghadiri majlis konvokesyen adik saya di Renseller Polytechnique Insitute, Troy iaitu sebuah bandar kecil dan tak sehebat mana kalau dibandingkan dengan Hamamatsu ku ini... Majlis diadakan di stadium dan majlis dibuka dengan bacaan Al-Fatihah!!! Bacaan dialunkan oleh seorang lelaki muslim berbangsa apa entah... Selepas bacaan, diikuti pula dengan penerangan tentang konsep keTuhanan...


ija, they voted me to be in this Encyclopedia... susah mau lawan ni...

Orang yang naik pentas pertama adalah orang Malaysia yang mendapat PhD dalam bidang Neuroscience... Adik saya pula naik pentas dengan mendapat Ijazah Magna Cum Laude iaitu First Class Honors dengan CGPA 3.77... Jeleous betul saya... Waktu degree dulu saya dapat 3.17 saja... Bukan sebab kurang pandai, tapi saja ja target bagi dapat macam tu... heheh... Adik saya adalah seorang daripada hanya beberapa yang mendapat 1st class honors dalam bidang IT... Seroang lagi rakan mat salehnya lelaki yang berbudi pekerti baik, menurut kata ibu sayalah... Orang yang terakhir mendapat ijazah juga orang Malaysia... MALAYSIA MEMANG BOLEH!!!


shuriken...

flinstones...

Walaubagaimanapun, adik saya masih tak boleh mengalahkan CGPA saya sekarang ini... Try to beat 4 flat Afiza... Good luck... Anak2 Halin memang power :) and please update my template :) Oh juga tak lupa, blog dia pun tak sehebat blog saya heheh... tapi blog saya hebat sebab template Afiza Abdul Halin pemegang ijazah magna cum laude yang buatkan :)

-Tahniah Ija!!!-

26 comments:

Ija said...

ngehhee.. terima kasih buat entry untuk iza.. ngehehe!!

encyclopedia who's who ni derang nak tulih apa pasal iz? mak kata, dia dah masuk encyclopedia of Islam.. nanti satu hari iza pun masuk jugaks.. iza jadi CEO syarikat mana2.. jeles nnt

kalau iza buat masters nnt 4.0 gak lah nnt.. kalau buat phd mmg confirm nyer lah... silap mak cakap tuh, dalam bidang IT ada lagi a few more ppl dapat first class honors.. ada dua malaysian yang dapat lebey 3.9 so derang dapat summa cum laude. iza dulu2 kala mmg target at least magna cum laude, so alhamdulillah dapat...

iPerintis nyer 2nd interview iza tak dapat, so tak syok!!!! tapi takper, nnt dapat lagi best dari iPerintis. mak nak soh iza kawin, dia dok cari calon. tak snonoh sungguh! iza nak kawin ngan omputih dia tamau kasi...

Izhal said...

ija,
kawin omputeh ke orang apa suka hati kaulah... janji dia masuk islam dan kereta dia bersih...

juwaidah said...

Izhal, apa hal la ko ni bagi nasihat? Janji masuk Islam dan keta dia bersih? Kira kalau kereta bersih tu, kira dia tu overall pembersih ke? Ke, camana ko kira? fenin.. fenin..

Raiedzall said...

Tahniah2x u-ol memang bergeliga.. saya tumpang bangga dan suka hati.. saspekkkk!

anggerik merah said...

Izhal, wow memang hebat anak-anak En. Halin. Congratulation to your sis, Ija.

easylady said...

Tahniah to both of you. Semoga ramai laagi anak-anak seperti uoll berdua.

easylady said...

opps .. semoga ramai lagi anak-ank Malaysia yang berjaya seprti uoll berdua..

easylady said...

Baru baca komen Sakana..I dont have own blog,but I am related to Jokontan and mak lang.

thewailer said...

congrats to your sista! nice looking shuriken there...is that yours???

Ikelah said...

congrats to both ou u. dapat 4 leper yer! congrats lagi sekali.

i like the flintstones. how i wish the sky will be a bit more blue anthw grass greener. it shoul be good in summer i huess. is the brown patch due to ppl walking on the rumput?

Isnt troy now in turkey? the great troy with its srong high walls stopping intruders and invasions. the story of achilles, hector, paris, helen and the trojan horse which brought troy to its knees?

good luck and congrats.

azli jamil said...

Anak2 Halin memang power :)

Ya! I agree!!

ija, they voted me to be in this Encyclopedia... susah mau lawan ni...

Congratulations!! :)

ps; Dia tak update-update lagi template? beghapa lama dah? :P

Syikin said...

tahniah utk ija...saya yg baca pun tumapang bangga. moga anak2 saya bijak2 mcm anak2 En.Halim..kecik2 mak bagi makan apa ek?

pelik nampak flinstones tu..

Izhal said...

Juwaidah,
baguslah nasihat macam tu... kalau kereta kotor memang pengotorlah orang tu...

Raiedzall, Anggerik Merah, Easylady,
On behalf of Afiza, I know she said thank you... Kalau tak I'll make her say thanks heheh...

Thewailer,
thank you on her behalf... yes, bought that a year ago for decorativ purposes only :)

Ikelah,
Thank you on her behalf and from me...
This is a raw uneditted image from my mobile phone... Taken in the afternoon by the ocean... Yep, the sky is pale... The patch hasnt started to green yet as it was shot very early spring...

Heheh, not that historical Troy...

Azli Jamil,
Terima kasih banyak2 dari kami berdua... FYI, I dont think that she'll vr beat me :) I think she's working on the new tenplate now... patutlah dia tak buat2 template, dia nak concentrate to beat me... heheh...

Izhal said...

Easylady,
At least now a little light is shed on the mistery of Easylady... :)

Izhal said...

Syikin,
Terima kasih bagi pihak Ija... Entah Ija tu diberi makan apa masa kecil... Rasa sama macam Puan dok bagi anak2 Puan...

FaEzHussain said...

tuan izhal,
tahniah saya ucapkan.
adik2 jadik pandai pun sebab tengok abg2 dan akak2 dorang pandai, dorang pun ter-uja untuk jadi pandai. dan juga abg akak pandai sebab mak ayah pandai mendidik mereka. mak ayah pandai mendidik sebab tok-tok dulu pandai ajar mereka...dan etcetra etcetra.
genetic la ni.

:D

atok said...

Marquis Who's Who? hehe... 2thn berturut dijemput hantar profile. tp tak penah hantar. la ni dah tak dijemput lagi. depa dah boring ka?? hehe...

tahniah tahniah... :)

Ajzie said...

Izhal..kalau kat German terbalik plak kalau CGPA 4.0 tuh fail..hihihi.

Tahniah buat Afiza san. Moga berjaya.


Salam
Ajzie

Feruz said...

Ija mmg terrer pun Abg Izhal... Maybe all that sports she does has somehting to do with her being pandai ^_^

zino said...

anak2 en Halim memang power.. tahniah pada afiza abd Halim..

(nama dah dekat nak sama dengan anak zino tu.. kebijaksanaan dia pun dah hampir sama jugak hehe)

semuga terus berjaya dalam kerjaya nanti..

Ija said...

Thank you semua orang!!!!! saya sangat bersyukur dapat apa saya dapat. ngehehe.. and btw, iperintis email balik kat iza.. so woohoo!! iza sangat2 happy.. apply tang tuh sajer, sbb nak hak tu ajer.. so yay!!! ngehehehe!! insya Allah boley pi second interview..

doa doa banyak2.. hehe..

kecik2 banyak kan minum susu.. jangan makan sayur (weekkk tak sedap).. pastu kena pastikan masuk sukan skolah especially lari2 and tarik tali.. and then kena tau gardening sbb nnt kena heret ngan mak babah soh cabut rumput..

YESzzaa!

~ahni~ said...

Congratulation Iza, wish you more success in the future

KAMATO said...

Tahniah jugak buat afiza, seronok dengar anak melayu berjaya

Izhal said...

FaEzHussain,
Tuan doktor yang dihormati... Tersipu2 hamba baca komen tu... Thank you, it made the whole familys day!!! :)

Atok,
ooo begitu, saya dah 2nd screening... tapi belum hantar lagi... esok lusa hantar kot... :)

Wilhelm~Achtzehn,
pasti afiza kata terima kasih...
nasib baik saya tak belajar di German, kalau tidak perabih duit UPM saja... heheheh :) gelihati dan seram baca komen Puan Ajzie tadi...

Feruz,
no no no, not the sports... its her big brother that sent her to tuition at warta day in day out like i got nothing better to do... heheh... dak aih, you're right... maybe the sports kot...

Zino,
pasti afiza kata thank you pada Ir Zino kita... Aish, dah Daddy Zino hebat, anaknya pasti hebat jugalah... :)

Ija,
ok ija, you owe me a template... thank you :)

~ahni~,
terima kasih banyak2 Puan Ahni,
bagi pihak Ija...

Kamato,
Terima kasih bagi pihak adik saya...

Kepada yang mengucapkan tahniah dan berdoa untuk masa depan Afiza Abdul Halin, semoga Allah membalasi kata-kata tuan-tuan dan puan-puan dengan lebih hebat lagi... Amin-Ya-Rabbal Al-Amin...
Thank you for your time in Hamamatsu-Now!!!
-izhal-
izhal...

Abg IM! said...

Tahniah.. best nyer grad dpt great grades..

Izhal said...

Roland Hashim,
thank you neh :)