Tuesday, May 23, 2006

Happy Birthday Tok Ayah :)

Alhamdulillah, hari ini telah dipanjangkan lagi umur Tok Ayah dan kami dapat meraikan hari ulang tahun keputeraan Tok Ayah yang ke 59... Muda lagi tuuu...


kek siapakah itu???

Perayaan sangat simple... Lepas makan tengah hari, makan kek... Kek pula dibuat oleh Puan Fara khas untuk ayah tersayangnya... Rasanya Tok ayah terperanjat ada kek untuknya...


tak kesahlah kek siapa... janji kami yang tiup... heheh...



Selepas nyanyian lagu Happy Birthday To You, cucu2 tok ayah yang memang duduk tak senang sebab ada lilin atas kek pun maju kehadapan untuk meniup lilin... Maka bersemburlah sedikit Enzim Ptailin (nama perubatan untuk air liur) ke atas kek...


tak kesahlah siapa yang tiup... janji saya yang potong... heheh...

tak kesahlan siapa yang potong, janji semua yang makan... heheh... Alhamdulillah...

Nampaknya Tok Ayah masih muda dan kami doakan agar beliau panjang umur sehingga dapat menimang cicit... Amin Yarabbal Al-Amin...

-Semoga Panjang Umur Murah Rezeki Ayah-

18 comments:

yus said...

Assalamualaikum,

Wah..parents in law saudara Izhal ada di Hamamatsu lah ye. Seronoknya nampak anak2 Izhal bersama Tok Ayah dan Tok Mak mereka.

Izhal said...

Yus,
Iya,mereka disini selama 2 bulan... Sampai tengah bulan 6 lepas tu mereka balik Malaysia... Lepas tu takdalah tempat anak2 saya nak mengadu dan menyorok bila ibu mereka menyinga... heheh...

yus said...

izhal,
bila saya tengok dekat2, mata Izz Farish memang ada iras Alia...sama2 sepet. Ada gambar dia tanpa rambut tak???Barulah saya boleh nampak..sama ker tidak dengan Alia...heheheeh

KAMATO said...

seronoknya anak2 main dengan atok ye.....

azli jamil said...

The cake looks so tasty...
Patutlah U got bigger after marriage. Puan Fara pandai masak... :)

Acob said...

Happy birthday to Tok Ayah
Apa petua Tok Ayah maintain wajah mudanya itu?

FaEzHussain said...

happy birthday kat tok ayah.

wah memang sedap la nampak kek puan farah. pandai dia buat. bley la bukak kedai kek nanti.. :D

zino said...

selahat hari lahir utk tok ayah..

semuga panjang umur murah rezeki dan di permudah segala urusan..

Syikin said...

wah..happening anak2 Izhal ni..muka yg sulung tu nampak iras Izhal

selamat segalanya utk tok ayah, umur panjang tu rezeki dr Allah tu:)brp ya umur tok n wan? nampak muda lagi..

blackpurple said...

Salam..
Happy birthday buat Tok Ayah...
Semoga hidup terus diberkati Allah swt...

Ajzie said...

Alles Gute zum Geburtstag Tok Ayah.
Moga diberkati Allah.

P/s
Bestnye cake tuh. Leh minta resepi dari Puan Fara.


Salam

~ahni~ said...

tok ayah ni sweet berapa? sweet 60 ke? hepi besday to tok ayah. kek tu sapa yg byk mkn, org yg besday ke tukang celebrate nya

suhaimi said...

tok ayah..epi birthday..

bang nie kat jepun gak kaa??

kunci hilang said...

whoaa.. selamat hari lahir kepada tok ayah.
Kek itu kelihatan sedap.
Pasti rasanya pun sedap.

maklang said...

Selamat Hari Jadi Tok Ayah...Semuga panjang umur and murah rexeki..

Izhal bagi hadiah ape?

hanis said...

I think it's a simple yet memorable birthday celebration there... Happy Birthday to him..:D

shu said...

ye lah. kek nampak sgt sedap..

selamat hari lahir tok ayah..

Izhal said...

Yus,
aiseh, tak ada pulak... biasanya budak2 lelaki lahir rambut lebat... tapi betul,mata sama...

Kamato,
Iye seronok sungguh... Atok pun seronok juga... :)

Azli Jamil,
Hmmmmmmm... She can cook... The cake is do it yourself cake... whip cream, sponge cake etc beli kat Jusco... Decoration is design by Puan Fara... The tase, Umaiii (sweet)... After effect,Alhamdulillah kenyang...

Corn Cob,
tok ayah says thanks... entah... tu rahsia kot... heheh...

Faez Hussain,
Puan Doktor, tok ayah says thanks... Kedai kek... heheh...

Zino,
bagi pihak tok ayah, terima kasih... bagi pihak semua, Amin yarabbal al-amin...

Syikin,
Arigato Gozaimasu :) 59 Puan...

Blackpurple,
Terima kasih bagi pihak tok ayah... AMIN, tq sudi doakan dia :)

Ajzie,
wah... doa german ke ni??? tq AMIN... resepi kek, heheh... kek pasang siap je tu...

~ahni~
59... tq bagi pihak tok ayah... entah sapa makan, saya balik nak makan tengok dah licin...

suhaimi,
tq bagi pihak tok ayah... kat jepun jugakla ni... kalau balik malaysia, saya dah kontek dah...

kunchi hilang,
terima kasih bagi pihak tok ayah... kek, Alhamdulillah boleh tahan...

maklang,
tq bagi pihak tok ayah... hadia belum beli lagi... haritu nak beli wallet tak jadi... tangguh punya tangguh sampai la ni tak beli apa2... ;)

Hanis,
thank you on behalf of tok ayah...

Shu,
terima kasih bagi pihak tok ayah... sedap juga... Alhamdulillah...

thank you for celebrating with us in Hamamatsu-Now!!!
-tok ayah and the club-