Saturday, January 28, 2006

From Space to Hamamatsu!!!

Recently I was previlaged to ride on a satelite. To get aboard, I had to take a rocket. These are pictures of clouds I took from the rocket...


images from the rocket...

Once I reached the satelite, everything seemed so google earth to me. These are camera images taken from the satelite of the San Francisco area. Exactly where in San Francisco, I cant say...



Everything looked exactly like google earth images...

Alamak, kantoi dari kepak kapal terbang, bukan satelite... heheh...



OK lats get back to Hamamatsu Now!!! Tadi pi beli barang2 dapor kat tempat biasa la... Tempat biasa yang biasanya bukak dari hari Khamis sampai Ahad boleh tutup pulak hari Khamis lepas ni. Hari Khamis lepas kita orang pi dengan hampanya sebab tutup. Jadi kami singgah makan tengah hari kat Saizeriya...


BIG FUJI TUTUP!!!



Saizeriya...

Restoran ni adalah tempat pot student2 undergraduate dari Malaysia setiap hujung minggu. Mungkin daya tarikan sini adalah drink bar yang anda boleh refill air sampai kembung perut. Sinilah tempat pertama aku makan masa mula2 sampai Hamamatsu 2 tahun lepas... Nostalgia sikit... Lepas makan pi beli minyak tanah untuk panaskan rumah dan aku pun pi skolah... Bahan makanan kat rumah kurang dah ni...

dok bangi gak best, takde susah2 nak pi beli minyak tanah...

Big Fuji dah bukak harini, so kita sudah buat groceries... Kat tempat parking Big Fuji ada trek Bullet Train (Shinkansen) , jadi harini aku sempatle snap gambar kepala shinkansen walaupun kecil sahaja sebab dari jauh... On the way tadi Puan Fara tangkap gambar rumah biru yang dia suka sangat. Dia kata tak banyak orang cat rumah warna biru camni...


nampak tak kepala shinkansen atas kereta ke-3 dari kanan tu???


rumah favourite Puan Fara...

From space to Hamamatsu I have taken you...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home